Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Torta od lješnjaka i vanilije

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

Sastojci za kremu

6 žumanjaka
70 g šećera
35 g škrobnog brašna
400 g mlijeka
1 K-Classic vanilin šećer
1 žličica ekstrakta vanilije
1 vrećica K-Classic želatine u prahu
50 g vode
500 g vrhnja za šlag

Sastojci za biskvit

6 bjelanjaka
170 g šećera
200 g K-Classic mljevenih prženih lješnjaka
15 g glatkog brašna
prstohvat soli
2 K-Classic vanilin šećer
0.5 žličice kakaa

Priprema

    1

Za kremu, smiksaj žumanjke, šećer i vanilin šećer. Dodaj škrob i 50 g mlijeka, pa promiješaj. Ostatak mlijeka zagrij do vrenja, pa procijedi u smjesu od žumanjaka neprestano miješajući.

    2

Smjesu stavi u čisti lonac i kuhaj par minuta dok se ne zgusne. Makni s vatre, dodaj ekstrakt vanilije, prekrij plastičnom folijom i ostavi da se hladi.

    3

Stavi želatinu u vodu i pusti 10 minuta da nabubri, pa je dodaj u toplu kremu i promiješaj.

    4

Kremu pokrij folijom i ostavi da se ohladi do kraja. Kada se krema ohladi na sobnu temperaturu, dodaj joj šlag i stavi u hladnjak na nekoliko sati.

    5

Za biskvit, smiksaj jaja i sol, pa im postepeno dodaj šećer dok ne dobiješ čvrstu i glatku smjesu.

    6

U smjesu umiješaj 150 g lješnjaka, brašno i kakao. Smjesu podijeli na dva dijela.

    7

Na papir za pečenje iscrtaj pravokutnik veličine 30 x 24 cm i pola smjese stavi preko toga. Peci 15 minuta na 175 °C. Ponovi postupak s drugom polovicom smjese.

    8

Kada se biskvit ohladi, okreni ga naopako i skini papir za pečenje. Biskvit prereži na 3 dijela, svaki širine 10 cm. Ukupno ćeš dobiti 6 slojeva biskvita.

    9

Izmiješaj ohlađenu kremu, pa počni slagati slojeve – biskvit, krema, biskvit, krema, sve dok ne potrošiš sve slojeve biskvita. S ostatkom kreme i lješnjaka ukrasi vanjski dio torte.

    10

Torta se treba hladiti minimalno 12 sati prije posluživanja.