Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Vafli od knedla

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

nekoliko grančica timijana
0.5 vezice vlasca
2 žlice mlijeka
1 jaje
sol
125 g ljutike
2 žličice maslaca
1 žlica smeđeg šećera
1 štapić cimeta
130 ml suhog crnog vina
100 ml povrtnog temeljca
1 žlica škrobnog brašna
400 g crvenog kupusa
1 žlica suncokretova ulja
2 žlice lješnjaka
papar

Priprema

    1

Vlasac sitno nasjekcaj,a timijan natrgaj na listiće. Knedle nareži na komadiće, zgnječi vilicom te pomiješaj s mlijekom, jajem, solju i timijanom pa umijesi glatko tijesto.

    2

Ljutike prepolovi, posoli i pirjaj dvije minute na žličici rastopljeog maslaca u lončiću. Dodaj šećer i kratko karameliziraj, a zatim dodaj grančicu timijana i štapić cimeta. Dolij 100 ml vina i 50 ml temeljca, poklopi i lagano kuhaj 15-ak minuta. Nakon toga ukloni grančicu timijana i štapić cimeta te dodaj škrobno brašno razrijeđeno u malo vode.

    3

Kupus operi i nareži na tanke trakice. Lješnjake i kupus pirjaj 2 do 3 minute na malo ulja u tavi. Dodaj ostatak vina i temeljca, kuhaj kratko dok tekućina malo ne ispari pa dodaj polovicu nasjeckanog vlasca i ostatak maslaca. Začini solju i paprom.

    4

Tijesto rasporedi u aparat za vafle i ispeci dva velika vafla. Posluži vafle s pečenom guskom, pirjanim kupusom. Sve pospi ostatkom vlasca.