Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
kaufland.hr/recepti
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/69/26/Asset_1616926.jpg
© Duan Zidar - Fotolia

Varivo od graha s kiselom repom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

250 g graha trešnjevca
250 g kisele repe
150 g suhog mesa (ili kobasice)
1 dl ulja
250 g krumpira
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
2 žlice brašno od pira
lovorov list
peršin
sol
papar
voda ili temeljac

Priprema

1

Na vrućem ulju u tavi pirjajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte suho meso ili na ploške narezane kobasice, grah koji ste namočili dan ranije, krumpir narezan na kockice i dvije litre vode ili temeljca.

2

Kuhajte lagano najmanje sat vremena, a zatim zgnječite (ispasirajte) dio krumpira i graha.

3

U međuvremenu ugrijte malo ulja te dodajte narezanu kiselu repu. Kratko pirjajte dok malo ne omekša i potom dodajte u lonac s grahom. Nastavite kuhati i po potrebi dodajte vodu ili temeljac.

4

Na kraju napravite zapršku: zagrijte preostalo ulje i popržite brašno, a zatim dodajte u varivo (neprestano miješajući kako se ne bi stvarale grudice). Poslužite toplo uz krišku-dvije kruha.