Veganske čokoladice
Sastojci (8 komada)
| 40 g | kokosova brašna | 
| 40 g | mljevenih badema | 
| 3 žlice | kokosovog ulja | 
| 3 žlice | javorovog sirupa | 
Za kremasti sloj
| 120 g | kikiriki maslaca | 
| 1.5 žlica | kokosovog ulja | 
| 1 žličica | arome vanilije | 
| 2 žlice | javorovog sirupa | 
| 1 prstohvat | cvijeta soli | 
Za čokoladni sloj
| 100 g | veganske mliječne čokolade | 
| 1 žličica | kokosovog ulja | 
| 1 prstohvat | cvijeta soli | 
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj kokosovo brašno i mljevene bademe. U manjoj tavi rastopi 3 žlice kokosovog ulja pa prelij preko kokosa i badema. Ulij javorov sirup i sve promiješaj špatulom dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
- 2
Manji kalup za pečenje (cca 12 x 20 cm) obloži papirom za pečenje pa na njega dodaj smjesu. Poravnaj je špatulom te peci u pećnici na 180 °C oko 12 minuta. Izvadi i pusti da se ohladi.
- 3
U manji lonac dodaj kikiriki maslac, kokosovo ulje, aromu vanilije, javorov sirup i cvijet soli. Miješaj na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Skini s vatre i pusti da se skroz ohladi.
- 4
Ohlađenu smjesu s kikirikijem prelij preko pečene baze te stavi u zamrzivač na 1 sat.
- 5
U zdjelicu natrgaj čokoladu i dodaj kokosovo ulje. Rastopi u mikrovalnoj ili na pari. Prelij preko ostalih slojeva, posoli cvijetom soli i stavi u zamrzivač na 15-ak minuta. Nemoj predugo držati u zamrzivaču, jer bi čokolada mogla popucati.
- 6
Sve slojeve povuci s papirom za pečenje pa prebaci na dasku za rezanje, nareži na prutiće i posluži.