kaufland.hr/recepti
Veganske lazanje
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
52 gUgljikohidrati
-
19 gBjelančevine
-
24 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
52 g Ugljikohidrati,
19 g Bjelančevine,
24 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 1 | tikvica |
| 1 | patlidžan |
| 4 | rajčice |
| 6 žlica | biljnog ulja |
| 6 žličica | soli |
| 6 žlica | papra |
| 300 g | tofua |
| 200 ml | zobenog napitka |
| 200 g | bio soja kreme |
| 200 g | pasirane rajčice |
| 2 žlice | paste od rajčice |
| 2 žlice | začinsko bilje (po želji) |
| 9 | kora za lazanje |
| 150 g | naribani veganski sir |
| bosiljak |
Priprema
- 1
Tikvice, patlidžan i rajčice operi, očisti te nareži na tanke kriške. Tikvice i kriške patlidžana kratko prži u serijama na zagrijanom ulju s obje strane, začini solju i paprom. Izreži tofu na kriške.
- 2
Pomiješaj zobeni napitak, organsko sojino vrhnje, rajčicu, pulpu i začinsko bilje te dodaj sol i papar.
- 3
Umak, listove lazanja, kriške povrća i tofu naizmjence nanesi u posudu za pečenje (25 x 30 centimetara), dodajući na svaki sloj malo umaka. Sir rasporedi po lazanjama i peci u zagrijanoj pećnici na 180 °C 45 do 50 minuta dok ne porumeni.
- 4
Ukrasi bosiljkom i posluži.