Veganski muffini s kokosom
Sastojci (12 komada)
| 150 g | maslaca | 
| 225 ml | kokosova mlijeka | 
| 2 vrećice | Bourbon vanilin šećera | 
| 3 žlice | šećera | 
| 3 žlice | pudinga od vanilije (u prahu) | 
| 4 žlice | kokosovih strugotina | 
| 240 ml | biljnog mlijeka | 
| 2 žličice | soka od limuna | 
| 160 g | šećer | 
| 80 ml | suncokretova ulja | 
| 250 g | pšeničnog brašna | 
| 1 žličica | praška za pecivo | 
| 1 žlica | škrobnog brašna | 
| soli | 
Priprema
- 1
 
Priprema:Za kremu, izvadi maslac iz hladnjaka najmanje sat vremena prije korištenja. U lončiću pomiješaj kokosovo mlijeko, vanilin šećer, šećer i puding u prahu te pusti da prokuha. Makni s vatre i ostavi da se ohladi uz neprestano miješanje.
- 2
 
Maslac izradi pjenjačom, dodaj postupno pripremljenu kremu i promiješaj. Dobivenom smjesom napuni špricaljku..
- 3
 
Ugrij pećnicu na 160◦C.
- 4
 
Za tijesto, poprži kokosove pahuljice u tavi i pusti da se ohlade. Pomiješaj biljni napitak sa sokom od limuna, a zatim dodaj šećer, vanilin šećer i ulje. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i škrobno brašno te dodaj u smjesu kokosa i ulja. Na kraju umiješaj kokosove pahuljice.
- 5
 
Smjesu razdijeli u kalupe za muffine i peci 20-25 minuta. Izvadi i pusti da se ohlade.
- 6
 
Muffine ukrasi pripremljenom kremom te dodaj ukrase po želji.
- 7
 
Savjet: želiš li dodatno obogatiti okus, u tijesto dodaj 75 g grubo nasjeckane bijele čokolade (veganske).