Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski Pad Thai

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

200 g širih rezanaca (bez jaja)
175 g K-take it veggie dimljenog tofua
3 srednje velike mrkve
1 luk
3 režnja češnjaka
3 mlada luka
1 svježa ljuta papričica
50 g klica graha
100 g neslanog kikirikija
4 žlice sojina umaka
1 žlica smeđeg šećera
rižinog octa
2 žlice Srirachi ili neki drugi ljuti umak
2 limete
svježi korijander

Priprema

    1

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odložite sa strane.

    2

Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Mrkvu narežite na trakice. Mladi luk narežite na kolutove pod kutem kako bi dobili veće komade. Usitnite i svježu ljutu papričicu.

    3

Tofu narežite na kockice veličine 2x2 cm pa ga ispecite u woku na malo ulja dok ne postane lagano hrskav izvana. Izvadite ga na tanjur.

    4

Wok vratite na vatru, dodajte još malo ulja i zagrijte do stupnja dimljenja ulja pa ubacite sve povrće. Svrha vrućeg woka je da se povrće brzo obradi termički, ali da se ne počne pirjati. Time zadržavamo hrskavost povrća.

    5

Povrću dodajte soja umak, smeđi šećer, rižin ocat, sok jedne limete i ljuti umak po ukusu. Promiješajte i kratko pržite u woku.

    6

U wok vratite tofu i kuhanu tjesteninu. Promiješajte. Maknite wok s vatre pa umiješajte grubo sjeckani kikiriki.

    7

Poslužite uz dodatak klica graha, krišku limete, sjeckani čili, još malo sjeckanog kikirikija i listova svježeg korijandera.5. Posluži juhu posutu grubo sjeckanim kikirikijem i listovima svježeg korijandera.