Veganski Pad Thai
Sastojci (4 porcije)
200 g | širih rezanaca (bez jaja) |
175 g | K-take it veggie dimljenog tofua |
3 | srednje velike mrkve |
1 | luk |
3 | režnja češnjaka |
3 | mlada luka |
1 | svježa ljuta papričica |
50 g | klica graha |
100 g | neslanog kikirikija |
4 žlice | sojina umaka |
1 žlica | smeđeg šećera |
rižinog octa | |
2 žlice | Srirachi ili neki drugi ljuti umak |
2 | limete |
svježi korijander |
Priprema
- 1
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Odložite sa strane.
- 2
Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Mrkvu narežite na trakice. Mladi luk narežite na kolutove pod kutem kako bi dobili veće komade. Usitnite i svježu ljutu papričicu.
- 3
Tofu narežite na kockice veličine 2x2 cm pa ga ispecite u woku na malo ulja dok ne postane lagano hrskav izvana. Izvadite ga na tanjur.
- 4
Wok vratite na vatru, dodajte još malo ulja i zagrijte do stupnja dimljenja ulja pa ubacite sve povrće. Svrha vrućeg woka je da se povrće brzo obradi termički, ali da se ne počne pirjati. Time zadržavamo hrskavost povrća.
- 5
Povrću dodajte soja umak, smeđi šećer, rižin ocat, sok jedne limete i ljuti umak po ukusu. Promiješajte i kratko pržite u woku.
- 6
U wok vratite tofu i kuhanu tjesteninu. Promiješajte. Maknite wok s vatre pa umiješajte grubo sjeckani kikiriki.
- 7
Poslužite uz dodatak klica graha, krišku limete, sjeckani čili, još malo sjeckanog kikirikija i listova svježeg korijandera.5. Posluži juhu posutu grubo sjeckanim kikirikijem i listovima svježeg korijandera.