Veganski vafli s kokosom
Sastojci (6 porcija)
| 4 žličice | kokosova ulja |
| 250 ml | kokosovog mlijeka |
| 1 pakiranje | vanilin šećera |
| 50 g | smeđeg šećera |
| 180 g | glatkog brašna |
| 1 žlica | kukuruznog škroba |
| 1 žličica | praška za pecivo |
| 1 žlica | kokosovih pahuljica |
| prstohvat soli | |
| 40 ml | gazirane mineralne vode |
| 200 ml | veganskog šlaga |
| 1 vrećica | učvršćivača za šlag |
| 2 žlice | sirupa od agave |
Priprema
- 1
Otopi tri žličice kokosova ulja i umiješaj 200 ml kokosova mlijeka, vanilin šećer i smeđi šećer dok smjesa ne postane glatka.
- 2
Dodaj brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, kokosove pahuljice, prstohvat soli, koricu limete i mineralnu vodu, pa miješaj da dok ne dobiješ glatko tijesto.
- 3
Tijesto stavi 15 minuta u hladnjak.Istuci vrhnje za šlag i umuti sa škrobom, sirupom od agave i preostalim kokosovim mlijekom. Tuci dok ne postane čvrsto, a zatim kremu ohladi.
- 4
Zagrij kalup za vafle i premaži preostalim kokosovim uljem.
- 5
Ulij dio tijesta u kalup za vafle i peci dok ne poprimi zlatno - smeđu boju.
- 6
Peci jedan za drugim dok ne dobiješ šest vafla.
- 7
Tople vafle posluži s kremom od kokosa, svježim malinama, prženim kokosovim pahuljicama i šećerom u prahu po želji.