Vegetarijanske tortilja lazanje
Sastojci (10 porcija)
300 g | špinata |
380 g | ricotte |
1 | jaje |
50 g | ribanog parmezana |
Sol | |
papar | |
150 ml | pasirane rajčice |
200 g | ribane mozzarelle |
sušeni origano | |
8 | tortilja |
svježi bosiljak |
Priprema
- 1
Špinat blanširaj 2-3 minute u kipućoj vodi. Potopi ga u ledenu vodu i dobro ocijedi pa usitni.
- 2
Špinat dodaj u veću zdjelu pa ubaci ricottu i jaje. Pospi parmezanom, posoli i popapri pa dobro promiješaj u ujednačenu smjesu.
- 3
Pripremi kalup promjera 20 cm (ili malo veći). Na dno kalupa stavi prvu tortilju i premaži je smjesom od sira i špinata. Na svakoj tortilji koristi ¼ ukupne smjese, jer ćeš 4 tortilje premazati ovom smjesom.
- 4
Potom namazanu smjesu pokrij drugom tortiljom. Na tu tortilju izlij oko 3 žlice pasirane rajčice pa razmaži. Pospi sušenim origanom i s oko 50 g ribane mozzarelle. I ovakvih ćeš tortilja pripremiti ukupno četiri.
- 5
Preostalih šest tortilja potroši tako da ih slažeš prema gore te naizmjenično premazuješ smjesom od sira i špinata ili passatom s mozzarellom. Zadnji sloj treba biti premazan passatom i posut ribanom mozzarellom.
- 6
Stavi u pećnicu zagrijanu na 175 °C i peci oko 35 minuta. Izvadi iz pećnice i ostavi nekoliko minuta da se malo ohladi.
- 7
Reži na kriške kao tortu i posluži posuto nasjeckanim svježim bosiljkom.