Vijenac s mandarinama
Sastojci (16 porcija)
Za ukras
| 200 g | Šećera u prahu za posipanje |
| 1 | limun (korica i sok) |
Sastojci
| 260 g | maslaca (sobne temperature) |
| Prstohvat soli | |
| 6 | jaja |
| 260 g | brašna tip 405 |
| 40 g | kukuruznog škroba |
| 2 žličice | sode bikarbone |
| 350 g | kompota od mandarine |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 160 C uz gornji i donji grijač.
- 2
Miksaj maslac sobne temperature zajedno sa šećerom 5 minuta na najjačoj razini dok ne postane kremasto.
- 3
Smanji brzinu miksanja i umiješaj jedno po jedno jaje. Prosij brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo te kratko promiješaj.
- 4
Ocijedi mandarine iz konzerve i ostavi sok sa strane. Mandarine prepolovi i lopaticom umiješaj u tijesto.
- 5
Pleh od 28 centimetara namaži maslacem i napuni smjesu ravnomjerno. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko 50 do 60 minuta.
- 6
Kolač prekrij kuhinjskom krpom i ostavi da odstoji 10 minuta nakon pečenja.
- 7
Zatim pažljivo preokreni na tanjur za torte i premaži s 100 ml soka od mandarine iz konzerve. Pokrij kolač i pusti da se potpuno ohladi oko 90 minuta.
- 8
Pomiješaj šećer u prahu s limunovim sokom i žlicom ravnomjerno rasporedi po površini kolača.