Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Vitello tonnato
© Comugnero Silvana - Fotolia

Vitello tonnato

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 kg telećeg buta
1-2 mrkve
6 slanih inćuna
2 tvrdo kuhana jaja
malo svijetlog vinskog octa
2 lista kadulje
2 režnja češnjaka
300 g tune u konzervi, ocijediti
30 g kapara
1 l bijelog vina
2 lista lovora
1 stabljika celera
maslinovo ulje
sok od limuna
papar i sol po potrebi

Priprema

    1

Meso stavite u posudu s litrom bijelog vina. Dodajte listove lovora, češnjak, kadulju te mrkvu i celer narezane na komadiće.

    2

Nakon 12 sati mariniranja izvadite meso i stavite ga u lonac. Dolijte pola količine procijeđene marinade, dodajte dovoljno vode da prekrije meso te kuhajte oko sat i pol (odnosno dok meso ne omekša).

    3

Nakon toga meso izvadite, ohladite na sobnu temperaturu i stavite u hladnjak do posluživanja.

    4

Pripremite umak: u blenderu izmiksajte inćune, tunu i kuhane žumanjke.

    5

Kapare nasjeckajte i dodajte u blender, a nakon toga umiješajte malo limunova soka i pola šalice maslinova ulja.

    6

Kako biste razrijedili umak, dolijte malo mesnog temeljca, kratko miksajte i ostavite da se ohladi. Po želji, posolite i popaprite.

    7

Ohlađeno meso (iz hladnjaka) narežite na što tanje kriške, složite na pladanj i prelijte pripremljenim umakom od tune.