kaufland.hr/recepti
Zapečeni valjušci s kiselim kupusom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 500 g | Schupfnudeln tjestenine |
| glavica kiselog kupusa (500 g) | |
| 2 | luka |
| 100 g | slanine |
| 3 žlice | ulja |
| sol | |
| papar | |
| muškatni oraščić |
Priprema
- 1
Kiselo zelje properite, usitnite što više možete i prijajte na ulju dok malo ne omekša. Stavite sa strane.
- 2
Valjuške skuhajte prema uputama s pakiranja pa stavite sa strane.
- 3
Luk i slaninu narežite na komadiće te pirjajte na ulju nekoliko minuta. Dodajte valjuške te ih pecite dok malo ne potamne sa svih strana.
- 4
Dodajte kiseli kupus, sol, papar i muškatni oraščić te sve dobro promiješajte. Poslužite toplo i uživajte!