Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Zarolana pizza s chorizo salamom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

1 tijesta za pizzu (2x400 g)
200 g chorizo salame
150 g mozarelle, naribati
maslinovo ulje

Za umak od rajčice

300 g pasirane rajčice
3 žlice koncentrata od rajčice
1 žličica češnjaka u prahu
1 žlica sušenog origana
1 žlica šećera
papar

Za posipavanje i ukrašavanje

mladi luk
ljute papričice
kečap

Priprema

    1

U tavu dodaj koncentrat rajčice i pasiranu rajčicu pa umiješaj. Potom dodaj začine – češnjak u prahu, sušeni origano, šećer i papar. Dobro promiješaj i pusti da se umak krčka barem 10-ak minuta. Ohladi na sobnoj temperaturi.

    2

Tijesto postavi na pobrašnjenu radnu površinu. Premaži ga umakom od rajčica pa pospi naribanom mozzarellom. Potom posloži kriške salame u pravilne redove. Po dužini izreži „trake“ tijesta tako da rezačem za pizzu ili nožem režeš između redova salame. Sve te radnje ponovi s još jednim tijestom.

    3

Prvi red tijesta zamotaj tako da počneš od dijela bliže sebi. Zatim tu rolicu postavi na početni dio druge trake tijesta, zamotaj ih zajedno pa nastavi i s trećom trakom i tako dok ne potrošiš tijesto.

    4

Zarolanu pizzu postavi na nauljeni kalup za pečenje tako da je položiš na bok. Peci u pećnici zagrijanoj na 210 °C oko 50 minuta. Vrijeme pečenja može ovisiti o tvojoj pećnici, ali i o debljini i visini ove pizze. Općenito, visinu i širinu zamotane pizze diktirat će promjer salame koju odlučiš koristiti.

    5

Pizzu reži na kriške pa začini kečapom te pospi nasjeckanim mladim lukom i ljutim papričicama.