Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Sredstva za čišćenje: koji su sastojci u našim proizvodma

Sredstva za čišćenje

Veliku pažnju pridajemo djelovanju u skladu s propisima, stoga se kod nas transparentnost doista podrazumijeva. Sve što želiš znati o sastojcima u proizvodima naše marke K-Classic, K-Favourites, MyProject, Newcential, Countryside i Nevos možeš vrlo lako i pronaći. Kako - saznaj u sljedećem tekstu.

Uz pomoć naše tražilice, možeš jednostavno doći do informacija o proizvodima poput deterdženata i sredstava za čišćenje te za njegu automobila, kao i mirisima za prostorije, ali i pronaći zakonom propisane količine. Sastojke svih proizvoda naših marki možeš pronaći uz pomoć GTIN-a (Global Trade Item Number), koji se nalazi ispod barkôda na svakom pakiranju.

Jednostavno saznaj što je unutra!

Unesi GTIN/EAN broj i klikni "Pretraži".

Informacije o sastojcima:

Proizvod:
GTIN/EAN:
Sastojci:
Sastojci

Saznaj više o svakom sastojku!

Većina je sastojaka ime dobila prema Međunarodnoj nomenklaturi kozmetičkih sastojaka (INCI) ili prema Europskoj farmakopeji. U skladu s time, sastojci su najčešće prikazani kemijskim kraticama na engleskom jeziku. Ako to nije moguće, koriste se kemijske oznake ili oznake prema nomenklaturi Međunarodne unije za čistu i primijenjenu kemiju (IUPAC). Koju funkciju ima određeni sastojak, možeš saznati u bazi podataka Europske komisije:

Bojila/mirisi

Svi sastojci u čijem je nazivu kombinacija slova „CI“ i brojke (npr. CI 42090) označavaju dodanu boju, a pritom „CI“ ispred brojke označava kraticu za engleski izraz „Color Index“ (indeks boja).

Bitrex®

Sigurnost u svakom domu

baby schaut in schublade

Djeca su znatiželjna i uživaju u istraživanju okoline, a pritom im je posebno zanimljivo sve što je šareno i nepoznato. Upravo zato, kada kreneš s čišćenjem, imaj na umu da sva ta šarena pakiranja i bočice snažno privlače mališane.

Proizvodi naših marki sadrže Bitrex®

Kako bismo svijet učinili što sigurnijim za djecu, u sve naše tekuće proizvode naših marki (u kategorijama proizvoda za čišćenje kućanstva, poliranje, pranje i njegu automobila) kad god je to moguće, dodajemo gorku tvar po imenu Bitrex®. Na taj način proizvodi dobiju krajnje neugodan okus, pa ih djeca ne mogu progutati, već ih obično odmah ispljunu.

 

Dakle, pri idućoj kupovini obrati pozornost na crveni znak na prednjoj strani pakiranja proizvoda. Naravno, Bitrex® ni u kojem slučaju ne mijenja djelovanje i učinkovitost proizvoda. Svakako preporučujemo da se svi proizvodi drže izvan dohvata djece i da se nikad ne prebacuju u druge boce ili staklenke za držanje hrane.

Mjere u hitnim slučajevima

Što treba poduzeti u hitnim slučajevima?

Rettungswagen vor grüner Wiese

Ako dođe do alergijske reakcije pri korištenju proizvoda naših marki, odmah treba potražiti pomoć liječnika! Isti naputak vrijedi i ako slučajno progutaš sadržaj proizvoda ili ako je proizvod došao u doticaj s očima.

Samo stručno medicinsko osoblje adekvatno je za poduzimanje odgovarajućih mjera. Također, bilo bi dobro da liječnik pogleda deklaraciju proizvoda kako bi znao o čemu se točno radi.