Jakobove kapice s avokadom i mangom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
21 gUgljikohidrati
-
47 gBjelančevine
-
22 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
21 g Ugljikohidrati,
47 g Bjelančevine,
22 g Masti
Sastojci (2 porcije)
| 6 | Jakobovih kapica (bez školjke) |
| 1 | zreli avokado |
| 0.5 | jabuke |
| 1 | manji crveni luk |
| 1 žličica | soka limete |
| sol | |
| papar | |
| 2 žličice | maslinova ulja |
| 0.5 | manga |
| 30 g | pinjola |
| tabasca | |
| 1 žličica | meda |
| 1 žličica | maslaca |
| 0.5 žličice | sušenog timijana |
Priprema
- 1
Ako su Jakobove kapice zamrznute, odmrzavaj ih u hladnjaku najmanje 6-8 sati. Avokado prepolovi, ukloni košticu, pa žličicom izvadi „meso“ i nareži ga na kockice. Jabuku i luk također nareži na kockice.U posudi pomiješaj kockice avokada i jabuke sa sokom od limete i kockicama luka te začini solju, paprom i žličicom maslinova ulja. Mango oguli i nareži na kockice, a pinjole poprži u tavi. U manjoj posudi pomiješaj kockice manga, tabasco, sol, papar i med.U tavi ugrij ostatak maslinova ulja i prži Jakobove kapice s obje strane oko dvije minute.Minutu prije kraja dodaj maslac te začini solju, paprom i timijanom.Uz pomoć kalupa promjera 5 cm oblikuj po tri tortice od mješavine avokada i jabuke na svakom tanjuru te na vrh svake tortice stavi jednu Jakobovu kapicu. Dodaj salsu od manga i pinjole te posluži.