Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Panna cotta od bijele kave s jabukama i cimetom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

160 g šećera
90 g maslaca
1 mahuna vanilije
šlaga
prstohvat cimeta
300 ml mlijeka
30 g kave u zrnu, sitno nasjeckati
sol
4 listića želatine
1 manja jabuka
130 g brašna
3 žlice mljevenih badema

Priprema

    1

Za umak pomiješaj 80 g šećera i četiri žlice vode te zagrijavaj u lončiću dok se šećer ne karamelizira. Umiješaj 20 g maslaca i šlag te lagano kuhaj uz neprestano miješanje. Dodaj cimet, promiješaj i ukloni s vatre.

    2

Vaniliju prepolovi po duljini i ukloni sjemenke. U lončiću pomiješaj 200 g šlaga, mlijeko, 30 g šećera, zrna kave, prstohvat soli, vaniliju (i sjemenke, i mahunu) te pusti da prokuha. Ukloni s vatre i ostavi 30 minuta da odstoji.

    3

U međuvremenu rastopi želatinu u hladnoj vodi prema uputama s pakiranja, a zatim dobro ocijedi i umiješaj u toplu smjesu od šlaga.

    4

Rasporedi smjesu u četiri čaše ili staklenke. Stavi u hladnjak najmanje pet sati ili još bolje – preko noći.

    5

Jabuke operi i nareži na kockice. Pomiješaj 70 g maslaca, 50 g šećera, brašno, bademe, kockice jabuke i prstohvat soli te mijesi dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Rasporedi na lim za pečenje obložen masnim papirom i peci 8-10 minuta na 200°C.

    6

Staklenke/čaše s panna cottom kratko uroni u vruću vodu te zatim ukrasi umakom od cimeta i mrvičastom smjesom od jabuka.