Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Baskijska torta od sira

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 komada)

250 g šećera
5 g soli
limun, naribati koricu
765 g krem sira
255 g mascarponea
6 jaja
340 g vrhnja
35 g glatkog brašna
500 g šumskog voća, po vašem izboru (maline, kupine, ribiz, borovnice ...)
70 g šećera od šećerne trske
10 g škrobnog brašna
70 g vode
malo grčkog jogurta

Savjet

  • Ostavi sir, Mascarpone i jaja na sobnoj temperaturi kako bi se smjesa što bolje povezala. Ako koristiš ring za pečenje torte bez dna, na aluminijsku foliju stavi i komad papira za pečenje i tek onda savij uz rub ringa. Kako se torta ne bi prelila tijekom pečenja, ostavi makar jedan prst praznog ruba od vrha. Ova torta od sira je posebna jer, osim što se baš napuše, mora dobiti tamniju boju tijekom pečenja što joj daje poseban karamelizirani okus. Umjesto šumskog voća, uz ovu tortu jednako dobro idu višnje koje možeš skuhati na isti način uz dodatak Maraskino likera umjesto vode.


Priprema

    1

Pećnicu zagrij na 210 °C.

    2

Mikserom pomiješaj šećer, sol, koricu limuna, krem sir i mascarpone. Nakon nekoliko minuta kada se sve sjedini i postane kremasto, dodaj jaja.

    3

U manjoj zdjelici pjenjačom poveži brašno s malo vrhnja, zatim dodaj ostatak vrhnja i ulij u smjesu sa sirom. Sve zajedno još kratko izmiksaj na najmanjoj brzini.

    4

Kalup za torte obloži aluminijskom folijom kako smjesa ne bi iscurila tijekom pečenja. Tortu peci 35minuta. Gotova je ako se u sredini još malo trese (poput pudinga). Nakon što se ispeče, ostavi je sat vremena na sobnoj temperaturi pa je prebaci u frižider na minimalno 3 sata prije posluživanja.

    5

Na laganoj vatri miješaj voće s šećerom dok voće ne pusti sok a šećer se ne otopi.

    6

U zasebnoj zdjelici pjenjačom pomiješaj škrobno brašno i vodu te dodaj u voće. Neprestano miješajući dovedi do vrenja i kuhaj par minuta.

    7

Tortu posluži uz hladni ili topli umak od bobičastog voća i žlicu grčkog jogurta.