Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Muffin kapice Sv.Nikole

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (24 komada)

150 g maslaca
340 g šećera
2 jaja
375 g brašna za dizana tijesta
315 ml mlijeka
2 žličice arome vanilije

Krema

180 g maslaca
450 g šećer u prahu
0.5 žličice arome jagode (može i vanilija)
4 žlice mlijeka
nekoliko kapi crvene i bijele jestive boje

Priprema

    1

Biskvit: Pećnicu zagrij na 190°C ili 170°C za ventilator. Metalni kalup za muffine obloži s papirnatim kalupima. Maslac i šećer u prahu miksaj dok ne dobiješ svijetlu i pjenastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje pa dalje miksaj dok se ne stvori kremasta tekstura.U smjesu prosij brašno te dodaj mlijeko i vaniliju. Miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu kojom ćeš papirnate kalupe napuniti do otprilike 2/3. Peci 18-20 minuta dok muffini ne poprime zlatnu boju i lagano ne "prekipe" iznad papirnatog kalupa. Izvadi ih iz pećnice i stavi na rešetku da se ohlade

    2

Krema: Maslac istuci dok ne postane pjenast. Dodaj šećer u prahu i esenciju jagode pa miksaj dok se sve ne sjedini. Dolij mlijeko pa miksaj najjačom brzinom dok ne dobiješ laganu i pahuljastu kremu od maslaca. Po potrebi dodaj mlijeka.Otprilike 1/4 kreme od maslaca odvoji za bijelu glazuru u koju ćeš umiješati nekoliko kapi bijele boje. Kremu premjesti u malu vrećicu (špricu) s nastavkom u obliku zvijezde.Crvenu prehrambenu boju umuti u ostatak dok ne dobiješ jarko crvenu kremu. Prebaci u veliku vrećicu (špricu) s nastavkom u obliku kruga.Kako bi formirao glavni dio šešir, pažljivo nanesi crvenu kremu na ohlađene muffine (ostavi pri dnu prostora za bijeli rub). Od bijele kreme napravi male zvjezdice oko crvene glazure. Za kraj nanesi malo veću bijelu zvijezdu na vrh.