kaufland.hr/recepti
Svinjeća rebarca s povrtnim paketićima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 1.5 kg | svinjećih rebara |
| 8 žlica | ulja |
| 8 žlica | umaka od soje |
| 6 žlica | džema od marelice |
| papar, komadić đumbira (nasjeckati) | |
| 2 režnja | češnjaka (zdrobiti) |
| 0.5 žličice | šećera u prahu |
| 1 žličica | meda |
Paketići:
| 250 g | gljiva po želji |
| 1 | nasjeckana ljutika |
| 4 režnja | češnjaka |
| 250 g | mladih mahuna |
| 1 | tikvica |
| 1 | paprika |
| 150 g | mini rajčica |
| 4 lista | blitve |
| 120 g | gorgonzola |
| 2 žličice | svježeg začinskog bilja |
| 6 žlica | maslinova ulja |
| morska sol, papar |
Priprema
- 1
Svinjeća rebarca podijelite na manje komade (po 3-4 rebra).
- 2
Napravite marinadu od ulja, soje, džema, papra, đumbira, češnjaka, čilija i meda, pa premažite rebarca i ostavite da se upije.
- 3
Rebarca pecite 10-12 minuta na roštilju uz povremeno okretanje.
- 4
Gljive, papriku i tikvicu narežite na komadiće, a mahune i rajčice ostavite u komadu. Gorgonzolu narežite na trakice.
- 5
Svaki od četiri komada aluminijske folije obložite listom blitve, pa razdijelite povrće, po jedan režanj češnjaka i začinsko bilje. Začinite solju i paprom. Na vrh stavite trakice gorgonzola i zatvorite paketiće.
- 6
Pecite 10-15 minuta na roštilju i poslužite s pečenim rebarcima.