kaufland.hr/recepti
		
	Filet soma na salati od jabuka i leće
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
							45 gUgljikohidrati
- 
							44 gBjelančevine
- 
							47 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
					
						
						   45 g Ugljikohidrati,
					    
					
						
						   44 g Bjelančevine,
					    
					
						
						   47 g Masti
					    
					
				
Sastojci (4 porcije)
| 200 g | leće | 
| 100 g | rukole | 
| 200 g | feta sira | 
| 2 | crvene jabuke | 
| 1 žličica | maslaca | 
| 1 žlica | šećera | 
| 6 žlica | maslinova ulja | 
| 2 žlice | orahova ulja | 
| 2 žlice | jabučnog octa | 
| 1 žličica | meda | 
| 1 žličica | senfa | 
| 0.5 žličice | mažurana | 
| sol i papar | |
| 600 g | fileta soma | 
| 1 žlica | soka od limuna | 
| 4 žlice | brašna | 
Priprema
- 1
Kuhaj leću oko 45 minuta u posoljenoj vodi. Rukolu operi, očisti i nareži na sitnije. Fetu nareži na kockice. Jabuke operi, ukloni koštice i nareži na tanke kriške pa ih kratko zapeci na vrućem maslacu. Za preljev, pomiješaj 4 žlice maslinova ulja, orahovo ulje, ocat, med, senf i mažuran, začini solju i paprom pa pomiješaj s lećom, jabukama i feta sirom. Ribu operi, posuši i poprskaj sokom od limuna pa uvaljaj u brašno s obje strane i prži 10 minuta u vrućem ulju. Posluži sa salatom.