kaufland.hr/recepti
Souvlaki od svinjskog filea
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
11.4 gUgljikohidrati
-
33.3 gBjelančevine
-
15.6 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
11.4 g Ugljikohidrati,
33.3 g Bjelančevine,
15.6 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 500 g | svinjskog filea |
| 1 režanj | češnjaka |
| 5 žlica | maslinova ulja |
| korica 1/2 limuna | |
| sok pola limuna | |
| sol i papar | |
| 1 glavica | luka |
| 5 | rajčica |
| 100 ml | bijelog vina |
| 1 žličica | meda |
| nasjeckanih listića origana i peršina | |
| 425 ml | bijelog graha (iz konzerve) |
Priprema
- 1
Svinjski file posuši papirnatim ručnikom pa nareži na komade veličine zalogaja.
- 2
Naniži na 4 velika ili 8 manjih drvenih ražnjića.
- 3
Češnjak oguli pa ga zgnječi i pomiješaj s tri žlice ulja, limunovim sokom i koricom te začinskim biljem, solju i paprom. Premaži ražnjiće ovom marinadom i ostavi ih oko 30 minuta.
- 4
Ocijedi grah.
- 5
Luk oguli i nareži na kockice.
- 6
Rajčice operi i nareži na kockice.
- 7
Zagrij preostalo ulje, dodaj luk i pirjaj.
- 8
Dodaj rajčice, pirjaj, deglaziraj bijelim vinom i pusti da se lagano kuha oko 5 minuta.
- 9
Dodaj grah i pusti da prokuha.
- 10
Začini solju, paprom i medom.
- 11
Ražnjiće peci na zagrijanom roštilju oko 5-8 minuta i posluži s grahom.