Svečani ručak na svekrvin način
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
							38 gUgljikohidrati
- 
							85 gBjelančevine
- 
							103 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)- 
					
						
						   38 g Ugljikohidrati,
					    
					
						
						   85 g Bjelančevine,
					    
					
						
						   103 g Masti
					    
					
				
Sastojci (4 porcije)
| sol | |
| svježe mljeveni papar | |
| 40 g | mrkve | 
| 250 ml | temeljca | 
| 100 ml | vrhnja za kuhanje | 
| 50 g | maslaca | 
| 1 žličica | mljevenog cimeta | 
| 400 g | kelja | 
| 100 g | šećera | 
| 100 ml | bijelog vina | 
| 6 žlica | mlaćenice | 
| 80 g | listića badema | 
| 4 komada | pačjih prsa (ili guščjih) po 300 g | 
| 40 g | korijena peršina | 
| 2 | manje glavice luka | 
| 500 g | hokkaido tikve | 
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 200°C (vrući zrak: 175°C). Isperi meso, malo ga posuši te natrljaj paprom i solju s obje strane. Stavi meso u lim za pečenje te prži na umjerenoj vatri 15 minuta da se otpuste sokovi.U međuvremenu oguli mrkvu i korijen peršina te ih nareži na komadiće. Luk također oguli i nareži. Izvadi meso iz lima za pečenje te dodaj pripremljeno povrće i kratko pirjaj. Dodaj temeljac i meso. Stavi u pećnicu i peci oko 40 minuta. Pomiješaj 100 ml vode i 50 g soli te 10-ak minuta prije kraja pečenja kistom premaži meso.Pripremi pire: operi tikvu i ukloni koštice. Nareži je potom na komade veličine oraha i kuhaj 20-ak minuta u lagano posoljenoj vodi (sačuvaj tekućinu u kojoj se tikva kuhala). Dodaj vrhnje, maslac i cimet te usitni štapnim mikserom. Začini solju i paprom po ukusu.Kelj operi, očisti i nareži na trakice. U lončiću rastopi šećer, dodaj trakice kelja i miješaj, a zatim dodaj bijelo vino i kuhaj 10-ak minuta. Umiješaj mlaćenicu i bademe te začini solju i paprom po ukusu.