Recipe_42723508
Sastojci (6 porcija)
| 400 g | Blue Bay losos fileta |
| 1 | mrkva |
| 1 | srednja tikvica |
| 1 | glavica ljutike |
| 50 g | baby špinata |
| 4 | jaja |
| 120 ml | mlijeka |
| 0.33 | korice limuna |
| 90 g | cheddar sira |
| 1 žličica | sušenog timijana |
| sol i papar | |
| maslinovo ulje | |
| 45 g | brašna |
Za ukrašavanje
| kapari | |
| čili papričica |
Priprema
- 1
Naribaj mrkvu i tikvicu. Ljutiku nasjeckaj, baby špinat grubo nareži.
- 2
Lososu skini kožu i nareži ga na kocke, otprilike veličine zalogaja.
- 3
U veću zdjelu razbij jaja pa ih razmuti. Ulij mlijeko i naribaj koricu limuna. Potom u zdjelu u smjesu dodaj špinat, mrkvu, tikvicu i luk. Ubaci losos pa preko svega naribaj sir.
- 4
Smjesu pospi timijanom, posoli i popapri. Dobro promiješaj kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili.
- 5
Naulji lim za pečenje (veličine cca 20 x 24 cm). Pospi ga brašnom pa nježno tapkaj kako bi se brašno rasporedilo po cijelom dnu.
- 6
Na lim istresi smjesu i poravnaj je. Peci u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 35-40 minuta.
- 7
Kad je gotovo, izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi 10-ak minuta. Nareži na 6 komada, ali ako želiš, možeš izrezati i više manjih porcija.
- 8
Na kraju pospi kaparima i čilijem i posluži.