Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Dvopek od integralnog zrna: dijetalan

Dvopek od integralnog zrna verzija je uobičajenog dvopeka bogatija dijetalnim vlaknima. U pogledu okusa, više je prikladan uz krepke nadjeve nego uz slatke. Kao i svi proizvodi od integralnog zrna, i dvopek od integralnog zrna osigurat će dugotrajniji osjećaj sitosti od običnog.

Dobro je znati

Dvopek od integralnog zrna ima ova posebna svojstva 

Dvopek od integralnog zrna u detaljnom prikazu

Dvopek se ponajprije proizvodi kao slatko pecivo nalik bijelom kruhu od laganog kvasnog tijesta, koje se naziva „jednopek”, a zatim se, u dodatnim koracima, u sve većoj mjeri suši i prži. Za dvopek od integralnog zrna upotrebljava se pšenično brašno s velikim brojem tipa. Time u tijestu ostaje očuvano više udjela zrna. Djelomično se upotrebljavaju i druge vrste brašna, kao što su brašno od pravog pira ili brašno od integralnog zrna.


Podrijetlo

Odakle izvorno potječe dvopek od integralnog zrna?

Njemački pojam za „dvopek”, „Zwieback” – dakle, u prijevodu doslovno „dvaput pečeni kruh” – upotrebljava se od 17. stoljeća i potječe od srednjonjemačkih pojmova „zwi” za „dva” i „backen” za „peći”, a usto predstavlja prevedenicu talijanske riječi „biscotto”. Cilj postupka pečenja u dva stupnja bio je proizvesti kruh sa smanjenim udjelom vode i duljim rokom trajanja, koji se može ponijeti na dulja putovanja te se neće pokvariti. Već se u drevnoj Grčkoj poznavao dvaput pečeni kruh, koji se nazivao „dipyritai”. U Rimskom Carstvu bio je poznat kao „panis frixus”. Tijekom više stoljeća okus dvopeka mijenjao se te je dobivao sve veći značaj u okviru prehrane.


Sezona

Kada je sezona dvopeka od integralnog zrna?

Dvopek od integralnog zrna proizvod je koji je dostupan tijekom cijele godine.

Naše ponude osnovnih prehrambenih proizvoda

Vrijedi od 24.07.2024 do 30.07.2024


Primjena i čuvanje

Za što se može upotrebljavati dvopek od integralnog zrna i kako se treba čuvati?

Dvopek od integralnog zrna u detaljnom prikazu

Dvopek od integralnog zrna izvrsno dobro pristaje uz salate i sorte povrća kao što su rajčice, krastavci ili rotkve. Idealno je prikladan i za dijete jer pobuđuje dugotrajan osjećaj sitosti te se odlično slaže s namazima i prilozima. Svojom konzistencijom neće pobuditi osjećaj prekomjerne sitosti, a dijetalnim vlaknima podržava i probavu. Dvopek je kruh sa smanjenim udjelom vode, koji zbog toga ima vrlo dugačak rok trajanja. Obvezno se mora čuvati na suhom i hladnom mjestu. Kada se navlaži, brzo će se pokvariti. 


Sastojci

Ovo se nalazi u dvopeku od integralnog zrna

Dvopek je idealan za ublažavanje želučanih tegoba ili osjećaja slabosti u slučaju bolesti. Kada je ponovno potrebno pridobiti snagu i umiriti želudac, dvopek će najčešće biti prvo što će se moći probaviti. Posebno će ga rado jesti djeca koja u tim slučajevima odbijaju čvrstu hranu. Osim toga, tijelo se opskrbljuje dijetalnim vlaknima, što pogoduje probavi.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 364 kcal

Ugljikohidrati: 56 g

Bjelančevine: 17 g

Masti: 8 g

Vitamini

 

Vitamin A: 1 µg

Vitamin B1: 0,57 mg

Vitamin B2: 0,63 mg

Vitamin B6: 0,32 mg

Vitamin C: 0 mg

Vitamin E: 4,8 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 73 mg

Željezo: 6,2 mg

Kalij: 704 mg

Magnezij: 178 mg

Natrij: 226 mg