Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
K-Favourites Kaufland med Apimel

I Kaufland ima nekog svog

K-Favourites med

K-Favourites domaći med za nas proizvodi Apimel, a priča o Apimelu priča je i o uspjehu. Sve počinje 1994. godine kada otac obitelji pokreće tradicionalan uzgoj meda u Višnjevcu kraj Osijeka. Na slavne početke danas ih podsjeća potpuno očuvana prva košnica koja je i dalje „u funkciji“ i s kojom je, zapravo, sve krenulo…

K-Favourites med

LOGO - Naše mi najbolje paše

Na imanju u Višnjevcu pčelama se pristupa s posebnom pažnjom na koju one već godinama odgovaraju s pojačanom proizvodnjom meda. Pčele su osjetljive pa im i najmanja promjena u rasporedu može poremetiti ritam. Ako im se priđe nervozno, glasno ili u krivo doba dana, pčele će promijeniti raspoloženje, što pak utječe na krajnji proizvod- proizvodnju meda. Kako su i same savršeno organizirane, sve vezano za njih mora biti upravo takvo - savršeno.

Kaufland - Naše mi najbolje paše - medarstvo
Kaufland - med
Kaufland medarstvo
Obiteljska priča

Dugogodišnja tradicija medarstva

Apimel nije bio amaterski pokušaj bavljenja pčelarstvom. Od samih se početaka pazilo na svaki detalj – izbor sirovina, raspoloženje pčela, osjetljivost pčela tijekom selidbe pa čak i količina dima kojim će se one smirivati. Sve su to “sitnice“ utkane u Apimelov današnji uspjeh.

Iako i danas na svom imanju imaju tradicionalni pčelinjak s 35 košnica, većina posla ipak se odvija u Bizovcu gdje se nalazi postrojenje u kojemu je prošle godine proizvedeno oko 500 tona meda. Uz oca koji je sve započeo, danas većinu posla u preradi, uz desetak zaposlenika,  obavljaju djeca - brat i sestra, koji su polako preuzeli obiteljski posao i time nastavili dugogodišnju tradiciju.


Suradnja s Kauflandom

K-Favourites Kaufland med Apimel

Osim iznimne važnosti pčela u ekosustavu i dobro poznatih blagodati meda, hrvatska sirovina, podrijetlo te hrvatski proizvođač, razlozi su zašto smo Apimel med uvrstili u liniju K-Favourites proizvoda.

Plasmanom K-Favourites meda Apimel na naše police pomažemo osigurati stabilnost pčelarstva u Višnjevcu ali i drugim, većinom slavonskim pčelarima koji svoj med plasiraju kroz Apimelove proizvode.

K-Favourites med Apimel, kao i druge domaće proizvođače iz kampanje „Naše mi najbolje paše“, možeš pronaći  na našim policama!


Zdravlje iz košnice

U čemu nam sve može pomoći med? Ljekovita svojstva meda su višestruka zbog njegovog specifičnog sastava. Obilje vitamina, minerala, oligoelemenata i hranjivih sastojaka koji se nalaze u medu čine ga odličnim saveznikom u borbi protiv brojnih boelsti. Med možemo koristiti na različite načine ali najdjelotvornije ga je koristiti, kako smo ranije i naveli kada je kristaliziran, laganim topljenjem u ustima ili miješanjem u vodi, čaju ili mlijeku.

Poznato je da je med tradicionalan lijek protiv kašlja i upale grla, za poboljšanje krvne slike, pomaže koncentraciji i pamćenju te se mnoštvo drugih poremećaja uspješno može tretirati medom i drugim pčelinjim proizvodima.

Med sprječava infekcije, čuva zube i kosti, spušta kolesterol, poboljšava probavu, stvara prijekopotrebnu životnu energiju i poboljšava raspoloženje.

Kako nastaje med

Naše mi najbolje paše - med

Pčela mora napraviti oko 150 tisuća letova i isto toliko puta povrataka u košnicu, mora obići 12 milijuna cvjetova bogatih polenom i nektarom te sličnim slatkim sokovima. Ako su cvjetovi siromašniji nektarom taj broj je često i veći. Zatim se taj nektar, koji medonosna pčela unese u košnicu, predaje drugim pčelama koje pomažu da se pčela sakupljačica oslobodi nektara i donešenog tereta.

Pčela u svom želucu u kojem i počinje prerada meda dodaje nektaru različite enzime i obogaćuje ga, započinje kemijske procese u kojima se oslobađaju ljekoviti sastojci i tako počinje stvarati med. Tako izlučena masa iz pčelinjeg želuca ostavlja se u saćama, poklapa i prepušta kemijskim reakcijama zahvaljujući čemu se dobiva med kakav znamo.

Pčele pri proizvodnji dodaju medu razna baktericidna svojstva, dodaju mu vitamine, minerale, kiseline, oligoelemente i stvaraju od njega najsavršeniju hranu za sebe i svoje mlade. Naravno na čovjeku je da iskoristi sve blagodati ovog vrlo značajnog proizvoda prirode.

Kako konzumirati med?

Jako je važno znati i kako konzumirati med. Med dakle nije hrana koju ćemo jesti na način na koji jedemo neku drugu hranu. Med ima prirodno svojstvo kristalizacije. Neke vrste meda se lakše kristaliziraju, a neke teže. To zavisi od količine glukoze koju sadrži. Ukoliko postoji više glukoze od fruktoze med će se brže i lakše kristalizirati. Kod recimo, bagremovog meda, ovaj proces je sporiji jer bagremov med sadrži više fruktoze.

Med je moguće otopiti bez da on izgubi svoja svojstva i to se radi na temperaturi do 40 stupnjeva celzijusa. Svaka temperatura preko toga nije dobra i utječe na kvalitetu meda. Potrebno se naviknuti na konzumaciju kristaliziranog meda. Takav med se polako otapa u ustima a taj način korištenja meda je najoptimalniji jer se tad iz meda može izvući ono najbolje.


Recepti

Uživaj u našim medenim receptima


Pročitaj još o svježini i kvaliteti naših proizvoda