Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Od Slavonije i Istre, preko Dalmacije do Zagorja...

...na našim policama možeš pronaći sve - jer naše nam uvijek najbolje paše!

Širom Hrvatske postoje mali i vrijedni lokalni proizvođači domaćeg voća, povrća i mesa. Oni su čuvari izvornih hrvatskih okusa i svojim radom, trudom i znanjem osiguravaju svijetlu budućnost tradicionalnim hrvatskim namirnicama, dok im je suradnja s Kauflandom osigurala stabilno poslovanje, a njihovim proizvodima siguran put do velikog broja potrošača.

Danas su ti proizvodi prepoznati kao simbol domaće kvalitete, a mi smo u njihovim pričama prepoznali vrijednosti u koje i sami vjerujemo te ih podržali kroz kampanju Naše mi najbolje paše. Potaknuti upravo tim uspješnim suradnjama i željom da svojim kupcima omogućimo još veći izbor domaćih proizvoda, proširili smo suradnju i na druge proizvođače putem naših robnih marki K-Classic, K-Favourites, K-Purland, K-Bio.

LOGO - Naše mi najbolje paše

Oznaka domaće kvalitete

Želiš li pronaći provjerenu domaću kvalitetu, na našim proivodima potraži oznaku "Naše mi najbolje paše" jer ona jamči:

 •   hrvatsku sirovinu (odnosno glavni sastojak iz Hrvatske)
 •   hrvatsko podrijetlo
 •   hrvatske proizvođače
 •   tradicionalne recepture i izvorne okuse

Hrvatska sirovina

NMNP proizvodi posebni su po tome što je njihov glavni sastojak, odnosno sirovina iz Republike Hrvatske. Rade ih hrvatski proizvođači s glavnim sastojkom iz Hrvatske. 

Brojni proizvodi unutar NMNP asortimana nose zaštićenu oznaku ministarstva poljoprivrede: 

 • Mlijeko hrvatskih farmi (npr. K-Favourites Istarski sirevi)
 • Jaja hrvatskih farmi (npr. K-Classic, K-Bio jaja)
 • Meso hrvatskih farmi (K-Purland piletina)
 • HGK – Riba Hrvatske (K Classic Jadranske sardine, Jadranska srdela i lokarda)
 • Brašno hrvatskih polja 

                                                                                                     -

Hrvatsko podrijetlo

Podrijetlo proizvoda definirano je proizvodnjom i/ili obradom i/ili pripremom proizvoda u određenom zemljopisnom području. Proizvod koji je u cijelosti dobiven u jednoj zemlji ili području smatra se proizvodom koji ima podrijetlo iz te zemlje ili tog područja

NMNP proizvodi proizvedeni su u Hrvatskoj, kod hrvatskih proizvođača u tvornicama na području RH. Na deklaracijama K-Classic i K-Favourites proizvoda navedena je zemlja podrijetla: Hrvatska

Određeni NMNP proizvodi nose oznaku zemljopisnog podrijetla npr.
K-Favourites Zagorski mlinci:

 • Oznaka zemljopisnog podrijetla je naziv zemljopisnog područja koji ukazuje da neki proizvod ili usluga potječe iz određenog zemljopisnog područja, te da posjeduje određenu kvalitetu i svojstva koja se pripisuju tom podrijetlu.

 

 

Hrvatski proizvođači

Širom Hrvatske postoje mali i vrijedni lokalni proizvođači. Oni su čuvari izvornih hrvatskih okusa i svojim radom, trudom i znanjem osiguravaju svijetlu budućnost tradicionalnim hrvatskim namirnicama, dok im je suradnja s Kauflandom osigurala stabilno poslovanje, a njihovim proizvodima siguran put do velikog broja potrošača.

Proizvodnja se vrši po definiranim uvjetima i proizvođačkoj specifikaciji. Preko 20 hrvatskih proizvođača proizvodi NMNP proizvode. Suradnjom s hrvatskim proizvođačima osigurava se očuvanje i poticanje hrvatske poljoprivrede.

Tradicionalna receptura

receptura

Svi NMNP proizvodi posebni su po tome što ih spravljaju domaći proizvođači prema tradicionalnoj recepturi (npr. K-Favourites Domaći rezanci uski i široki, Domaći ribanci, Zagorski mlinci, itd.).

Tradicionalna receptura je karakteristična za područje RH ili određene regije (npr. Istarska panceta, Istarski žlomprt, Dalmatinske masline itd.).

Proizvodi hrvatskih regija s hrvatskom sirovinom/glavnim sastojkom iz RH (npr. K-Favourites Med – Med hrvatskih košnica, K-Favourites Djevičansko maslinovo ulje – ulje domaćih maslinika).

Izvorni okusi

Širom Hrvatske postoje mali i vrijedni lokalni proizvođači. Oni su čuvari izvornih hrvatskih okusa i svojim radom, trudom i znanjem osiguravaju svijetlu budućnost tradicionalnim hrvatskim namirnicama

Zaštićena oznaka izvornosti – npr. K-Favourites Istarski pršut:

 • Oznaka izvornosti je specifičniji oblik zaštite (u odnosu na oznaku zemljopisnog podrijetla) te se zahtijeva da se proizvodnja, priprema i obrada proizvoda i usluga u cijelosti odvija u naznačenom području

Osiguranje kvalitete

Kvalitetu K-Classic, K-Favourites, K-Purland i K-Bio ,,Naše mi najbolje paše'' proizvoda potvrdio je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ svojom oznakom kontrolirane kvalitete. Radi se o potvrdi sigurnosti i kvalitete proizvoda koja ulijeva dodatno povjerenje kod krajnjeg kupca.

Za sve Kaufland K-Classic, K-Favourites, K-Purland i K-Bio proizvode, redovito se provodi uzorkovanje i osigurava kvaliteta.

Redovitim provjerama kvalitete osigurava se sigurnost i povjerenje potrošača te ujednačena kvaliteta proizvoda.

Svi naši artikli robne marke prolaze  provjere  kvalitete, a dobavljači artikala robne marke u kategoriji Prehrane, prema uvjetima Kauflanda, moraju imati važeći IFS ili BRC certifikat, što je dodatan jamac kvalitete finalnih proizvoda.

Cetifikati dobavljača garantiraju kontroliranu proizvodnju po definiranim uvjetima i specifikaciji te proizvodnju po najvišim međunarodnim i nacionalnim standardima za kvalitetu.

Oznaka kontrolirane kvalitete

Kaufland je podigao ljestvicu još više i već niz godina naručuje NZZJZ dr. Andrija Štampar da proizvode NMNP podvrgne dodatnim redovitim kontrolama. Kao dio svojih testova, NZZJZ dr. Andrija Štampar ispituje sastav proizvoda, provjerava parametre relevantne za zakone o hrani, kao i smjernice kvalitete Kauflanda te ocjenjuje proizvod.

Bitne komponente redovitih provjera su:

 • nasumična kupnja NMNP uzoraka
 • neovisna senzorička, mikrobiološka i kemijsko-analitička kontrola proizvoda 
 • pregled nutritivnih vrijednosti
 • kontrola proizvoda na odsutnost ostataka i kontaminanata
 • pregled dokumentacije ambalaže

Širina asortimana

Imamo preko 80 proizvoda  različitih kategorija u NMNP asortimanu: trajni suhomesnati proizvodi, sirevi, jaja, suha tjestenina, svježa tjestenina, svježa piletina, jadranske sardine, pasterizirano povrće, maslinovo i bućino ulje, živežne namirnice, brzo smrznuta riba, voćni sokovi i brojne druge.

Kupci će iz velike ponude moći odabrati ono što im najviše odgovara. Osim što mogu biti 100% sigurni da kupuju hrvatske proizvode, mogu biti i sigurni da će svaki proizvod pronaći po odličnim cijenama, a visoke kvalitete.

Kontinuirano radimo na razvoju novih artikala i širenju asortimana.

Nudimo kupcima širok asortiman kvalitetnih proizvoda po povoljnijim cijenama u odnosu na vodeće brandove. Primjer su K-Classic proizvodi, dok K-Favourites asortiman čine visoko kvalitetni proizvodi s dodanom vrijednosti, a s pristupačnim cijenama.

Proces odabira dobavljača

S ciljem da našim kupcima osiguramo provjerenu kvalitetu, pažljivo biramo domaće dobavljače s kojima surađujemo. Pored beskompromisne kvalitete, jedan od glavnih uvjeta je da dobavljač dijeli našu strast kada je u pitanju proizvodnja i plasman vrhunskih domaćih proizvoda na naše police i u domove naših kupaca.

Svi proizvođači s kojima Kaufland razvija vlastitu robnu marku moraju posjedovati IFS ili BRC certifikat i proći audit od strane Kauflanda.

Proces odabira dobavljača:

 • natječaj
 • dostava uzoraka
 • degustacija i odabir najboljeg uzorka
 • obavijest dobavljaču o pobjedi na natječaju
 • početak suradnje i dogovor oko lansiranja artikala

Naše mi najbolje paše


Svježe, domaće, uzgajano s ljubavlju

Pročitaj priče o uspjehu s hrvatskih farmi