Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Grožđe slatko poput šećerne vune

Šećerna vuna – prava uspomena iz djetinjstva. Taj isti okus sada je moguć i bez te šećerne bombe, a pruža ga grožđe s okusom šećerne vune! Kao što i sam naziv govori, hrskave bobice svojom slatkom, blagom aromom podsjećaju na šećernu vunu. Ovdje možete saznati kako je nastalo ovo voće, što se u njemu nalazi i koje ukusne recepte možete napraviti s ovom namirnicom.

Prikazano je grožđe u zdjeli.
© nolonely – stock.adobe.com

Pregled sadržaja na ovoj stranici

  • Grožđe s okusom šećerne vune pravi je hit koji diljem svijeta puni zdjele s voćem.
  • Ta slatka sorta potječe iz SAD-a.
  • Ono što je čini posebnom jest njen jedinstveni okus koji podsjeća na šećernu vunu. 
Definicija

Definicija: Što je grožđe s okusom šećerne vune? 

Grožđe s okusom šećerne vune čine velike, okrugle zrele bobice. Ova sorta dolazi u dvije varijante: grožđe s mekanim košticama i grožđe bez koštica. Poduzeće „Grapery” iz Kalifornije uzgojilo je ovu sortu bijelog grožđa slatku poput šećera iz hibridne sorte crnog grožđa Concord i sorte Vitis Vinifera, jedne od najpoznatijih sorti u SAD-u. Sortu Concord prije svega poznajemo iz sokova od grožđa i džemova od grožđa. Ova posebna sorta danas raste i u Italiji, točnije u regiji Apuliji.


Okus

Okus: Kakvog je okusa ova sorta grožđa? 

Tanjur s grožđem na prugastom stolnjaku.
© Liudmyla – stock.adobe.com Grožđe s okusom šećerne vune sadržava više šećera od klasičnih sorti stolnog grožđa. Međutim, u pogledu hranjivih sastojaka slično je srodnim, manje slatkim sortama.

Naziv ove sorte govori sve! Zahvaljujući prirodnom križanju ovo je grožđe, koje je slatko poput šećera, dobilo jedinstven, nezamjenjiv okus. Kao i klasično grožđe, ono je također hrskavo. Može imati mekane koštice, ali uglavnom ih nema uopće. Gotovo da uopće nije kiselo, zbog čega ima posebno sladak okus. Slatki okus karamele s daškom vanilije odmah ostavlja dojam ružičaste šećerne vune. Prilikom prvog zagriza prožet će vas blagi, sočan okus koji prati izrazito slatku aromu.


Zdravlje

Je li grožđe s okusom šećerne vune zdravo?

Okus ovog grožđa slatkog poput šećera gotovo je predobar da bi bio istinit. No ovdje nema ni traga genetskim modifikacijama ili umjetnim aromama! Iako ovo posebno grožđe sadržava više šećera od uobičajenih sorti stolnog grožđa, njegovi hranjivi sastojci slični su onima manje slatkih sorti. Naime, jedina primjetna razlika je u okusu. Tako je ova sorta između ostalog savršena kao dodatak uz jogurt ili kao međuobrok. Grožđe s okusom šećerne vune u 100 grama sadržava oko 70 kalorija i 15 grama šećera. Onaj kome je bitna zdrava prehrana, ne mora se odreći ovog grožđa jer se ono našlo na ljestvici najzdravijeg bobičastog voća. Važno je samo umjereno uživati u njemu.  


Raspoloživost

Gdje mogu kupiti grožđe s okusom šećerne vune?

U poslovnicama Kauflanda grožđe s okusom šećerne vune obično je dostupno od sredine srpnja do sredine rujna. Ako želite saznati više o novim prehrambenim trendovima, pretplatite se na Kauflandov bilten kako bismo vam slali obavijesti o novim proizvodima i ponudama.