Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice

Cloud bread: prozračan niskokalorični kruh koji je zaludio svijet

Tko bi rekao da kruh može biti lagan poput oblaka? Upoznajte svijet cloud breada, prozračnog i ukusnog kruščića, koji je preko noći osvojio srca i želuce zaljubljenika u kuhanje u cijelom svijetu. No što je točno cloud bread, zašto je postao tako popularan te kako ga pripremiti i ispeći kod kuće?

Cloud bread
© juliedeshaies - stock.adobe.com

Pregled sadržaja na ovoj stranici

  • Što je cloud bread?
  • Zašto je cloud bread toliko popularan?
  • Prednosti ovog popularnog niskokaloričnog kruha
  • Ideje za inspiraciju i varijacije
Definicija

Što je cloud bread?

Cloud bread, poznat i kao kruh oblak, niskokalorični je kruščić bez glutena, koji je bogat proteinima i ima nizak udio ugljikohidrata, te je stoga savršen za ljubitelje hrane koji paze na prehranu. Sve što ti je za njegovu pripremu potrebno su jaja, svježi sir ili skuta, malo praška za pecivo i prstohvat soli. Tako ćeš dobiti prozračan, blago sladak kruh, koji podsjeća na sljezov kolačić te je izvana blago hrskav, a iznutra mekan i pahuljast.

Ovaj je kruščić vrlo jednostavno zamijesiti: Odvoji bjelanjke od žumanjaka, dodaj im prstohvat soli i izradi ih u čvrsti snijeg. Pomiješaj svježi sir ili skutu sa žumanjcima i praškom za pecivo, a zatim lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka u tu smjesu. Oblikuj tijesto u okrugle tanke pogačice, položi ih u pleh na papir za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 25 minuta dok kruščići ne poprime zlatno-smeđu boju. Ovaj recept nije samo ukusan, već je i brz za pripremu. 


Trend u kuhanju

Zašto je cloud bread toliko popularan?

Cloud bread nije samo vrlo ukusan, već je i na vrlo dobrom glasu zahvaljujući jednostavnom receptu, lakoj pripremi i brojnim prednostima. 

Svestranost

Ovaj bezglutenski kruh s niskim udjelom ugljikohidrata savršen je za niskokalorične i keto dijete. Može biti sladak ili slan te je izvrstan kao podloga za sendviče, hamburgere ili kao zalogaj, koji se može kombinirati s mesom, kobasicama, sirom, mozzarellom, rajčicama, povrćem, svježim začinskim biljem ili brojnim drugim dodacima. Začinskim biljem poput origana pritom možeš dodatno obogatiti njegov okus.

 Jednostavna priprema

Budući da zahtijeva malo sastojaka i minimalan trud, ovaj je recept savršen za početnike, ali i iskusne kuhare.

Lagana i prozračna tekstura

Njegova posebna tekstura čini ovaj tanki kruščić zanimljivom zamjenom za klasični kruh. 


Varijacije

Razni načini na koje možeš uživati u ovom niskokaloričnom kruhu

Ovaj niskokalorični kruh izrazito je svestran te pri njegovoj pripremi možeš dati oduška svojoj kreativnosti. Evo i nekoliko ideja kako ga možeš pripremiti i uživati u njemu:

Slani kruščić

Začinjen začinskim biljem poput ružmarina, majčine dušice ili češnjaka u prahu, ovaj je kruščić izvrstan kao prilog uz juhe i salate.

Slatki kruščić

Dodavanjem ekstrakta vanilije i daška cimeta u tijesto dobit ćeš slatko pecivo, koje je savršeno za doručak.

Sendvič

Stavi avokado, pureću salamu i malo senfa između dvije polovice kruščića, i lagan, ali ukusan međuobrok gotov je u tren oka.

Pizza-kruščić

Pizza od cloud breada kreativna je varijanta klasične pizze. Umjesto tradicionalnog tijesta od brašna i kvasca kao podloga se upotrebljava tijesto za kruh oblak. Ono je znatno mekše i učinit će pizzu obrokom koji je lagan za želudac. Na tijesto možeš staviti priloge po želji.