Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Ideje za božićne ukrase: tri moderne uradi sam ideje za djecu

Najljepši božićni ukrasi za cijelu obitelj su oni u čijoj su izradi sudjelovala i tvoja djeca. Za vrijeme adventa možeš sa svojom djecom provesti jedno poslijepodne u izradi modernih božićnih ukrasa kako biste zajedno ušli u božićno raspoloženje. Tražiš inspiraciju? U našem članku možeš pronaći jednostavne uradi sam ideje za božićne ukrase.

Na roza zidu vise LED ukrasne lampice koje svijetle i ukrašene su božićnim drvcima izrađenima od pjenaste gume i kvačica za rublje. Lijevo pokraj toga nalazi se bijela vaza s grančicama.
© Kaufland

Pregled sadržaja na ovoj stranici

 • Izrada vlastitih ukrasa izvrsna je ideja za širenje blagdanskog raspoloženja u vrijeme Božića.
 • Tražiš lijepe božićne ukrase koji će se svidjeti i djeci i odraslima? Ovdje možeš pronaći odlične ideje s uputama i savjetima.
 • Svijeća u staklenci, ukrasne lampice i ukrasi za božićno drvce: ove tri božićne ideje jednostavne su i brze za izradu.
Božićno razdoblje

Stvori božićni ugođaj s pomoću dekoracija

Advent je vrlo uzbudljivo vrijeme za djecu. Prevladava božićno raspoloženje i svi s radošću iščekuju Božić. Kod kuće miriše po cimetu i božićnim začinima, u dnevnoj sobi nalazi se božićno drvce, a na stolu adventski vijenac. Prije samog Božića možeš s djecom napraviti nešto kreativno i izraditi božićne ukrase za svoju kuću. Božićne ukrase možete izraditi sami u tren oka. U ovom članku donosimo ti moderne ideje za božićne ukrase koje možeš sasvim jednostavno izraditi sa svojom djecom.


Svijeća u staklenci

Jednostavna, a efektna ideja za božićni ukras: uradi sam svijeća u staklenci

Svijeća u staklenci uvijek je odlična ideja za božićni ukras. Osim što služi kao božićni ukras, unijet će toplu svjetlost u prostoriju. Bilo da ga staviš na prozor, na stol ili na božićno ukrašenu terasu, ovaj božićni ukras vrlo je decentan, no svejedno čini veliku razliku.

Potrebno ti je sljedeće:

 • velika staklenka, primjerice od marmelade ili krastavaca
 • ljepilo
 • staklenka za škrobno ljepilo
 • žlica
 • masni papir ili prozirni papir
 • razni kalupi za kolačiće
 • olovka
 • škare
 • kist
 • juteni konopac ili crveno-bijela vuna
 • mala svijeća ili lučica.

Evo postupka:

 1. Uroni staklenku u toplu vodu sa sredstvom za pranje posuđa i nakon otprilike deset minuta ukloni naljepnice. Tijekom tog vremena pripremi škrobno ljepilo. Za to pomiješaj jednu žlicu škrobnog ljepila s 250 ml vode i pusti da malo očvrsne. Ako želiš spremiti škrobno ljepilo za druge uradi sam ideje, pomiješaj ga s vodom u staklenci koja se može zatvoriti. Zatim olovkom ocrtaj kalupe za kolačiće, primjerice zvjezdice, na papir.
 2. Izreži te motive, premaži ih škrobnim ljepilom i nalijepi na staklenku. Pričekaj da se ljepilo osuši do kraja.
 3. Nakon toga možeš zavezati juteni konopac oko navoja na staklenci i svoju božićnu dekoraciju dodatno ukrasiti grančicama. Sada još samo moraš staviti svijeću u staklenku i tvoj božićni ukras koji ujedno stvara ugodnu svjetlost je gotov.

Ideja za uradi sam stručnjake: ako želiš, stavi nekoliko kamenčića ili malo pijeska na dno staklenke prije nego što u nju staviš svijeću. Na taj ćeš način svoj ukras učiniti još posebnijim.

Korak 1
Masni papir, kalupi za kolačiće i škare nalaze se na roza podlozi.
© Kaufland
Korak 2
Dvije ruke na roza podlozi s pomoću ljepila pričvršćuju plave i bijele papirnate zvjezdice na prozirnu staklenku.
© Kaufland
Korak 3
Uradi sam božićne svijeće u staklenkama koje su ukrašene nalaze se na zlatnom tanjuru na roza podlozi. Oko toga nalaze se drugi božićni ukrasi od grančica jelke, drvca i dekorativnog snijega.
© Kaufland

Ukras od češera

Ukrasi svoju kuću šarenim češerima

Prirodni materijali, koje možeš pronaći u šetnji sa svojom djecom, izvrsni su za izradu modernih božićnih ukrasa. Primjenom materijala iz prirode za izradu ukrasa bit ćeš u trendu i dokazati da imaš stila. Naime, primjena prirodnih blaga nije samo izrazito kreativna, već vrlo moderna i održiva. Stoga ti donosimo jednu zgodnu ideju kako od malih češera napraviti šarene privjeske, primjerice za božićno drvce, ulazna vrata ili adventski vijenac.

Potrebno ti je sljedeće:

 • mali češeri
 • šarene kuglice od filca
 • bijela boja
 • žica za cvijeće
 • konopac
 • kist
 • ljepilo.

Evo postupka:

 1. Oboji svaki češer s malo bijele boje tako da izgleda kao da je prekriven snijegom.
 2. Kada se boja osuši, omotaj tanku žicu za cvijeće oko vrha svakog češera. Zavrni krajeve žice za cvijeće tako da napraviš petlju i odreži višak.
 3. Još malo i tvoja božićna dekoracija bit će gotova: za kraj samo ukrasi češere i nalijepi na njih kuglice od filca. Svoje češere zatim možeš upotrijebiti kao ukrase za božićno drvce. Osim toga, možeš od češera izraditi i girlandu tako da kroz petlju od žice za cvijeće provučeš konopac.
Korak 1
Dvije ruke na ljubičastoj podlozi boje češere bijelom bojom.
© Kaufland
Korak 2
Dvije ruke na ljubičastoj podlozi pričvršćuju petlju od zlatne žice na češer obojen bijelom bojom.
© Kaufland
Korak 3
Dvije ruke na ljubičastoj podlozi pričvršćuju petlju od zlatne žice na češer koji je obojen bijelom bojom i na koji su zalijepljene šarene kuglice od filca.
© Kaufland

Ukrasne lampice

Uz ovaj ukras zablistat će cijela prostorija

Tijekom mračnog zimskog doba razni izvori svjetlosti odlična su ideja za stvaranje udobne atmosfere. Osim svijeća, ukrasne lampice također su odličan božićni ukras za vrt, balkon, prozor ili božićno drvce. Posebno kreativnu varijantu ukrasnih lampica možeš izraditi od pjenaste gume. Budući da je taj materijal otporan i može se upotrijebiti na razne načine, ovu ručno izrađenu dekoraciju možeš ponovno upotrijebiti.

Potrebno ti je sljedeće:

 • ukrasne lampice (savjet: uzmi LED ukrasne lampice radi uštede energije)
 • zelena pjenasta guma, po mogućnosti u dvije nijanse
 • drvene kvačice za rublje.

Evo postupka:

 1. Prvo izradi božićna drvca. Za to na pjenastu gumu nacrtaj trokut koji nalikuje na jelku. Pritom vodi računa o tome da je tvoje božićno drvce kraće otprilike jedan centimetar od kvačica za rublje kako bi se „deblo” tvog drvca vidjelo. Izrezane trokute zatim izreži na tri dijela tako da se pojedinačni dijelovi jelke sastoje od vrha drvca, dakle trokuta, i dva trapeza visoka otprilike dva centimetra.
 2. Nakon toga nalijepi dijelove jelke na kvačice za rublje i ostavi između pojedinačnih dijelova razmak od 1 do 2 mm tako da se bolje vidi da je riječ o malim božićnim drvcima.
 3. Ova dekoracija još će ljepše izgledati ako za nju upotrijebiš dvije različite nijanse zelene boje.
 4. Tvoja božićna dekoracija samo što nije gotova: zakvači naizmjence drvca različitih zelenih nijansi na ukrasne lampice i ukrasi svoj dom.
Korak 1
Dvije ruke na roza podlozi izrezuju nešto iz zelene pjenaste gume.
© Kaufland
Korak 2
Dvije ruke na roza podlozi lijepe zelene dijelove izrezane iz pjenaste gume na kvačice za rublje tako da nastanu male jelke.
© Kaufland
Korak 3
Šest božićnih drvca u dvije različite nijanse zelene boje koja su izrađena od pjenaste gume i kvačica za rublje nalaze se na roza podlozi.
© Kaufland
Korak 4
Božićna drvca izrađena od pjenaste gume i kvačica za rublje pričvršćena su na LED ukrasne lampice, koje su postavljene na roza zid i svijetle.
© Kaufland