Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Ideje za poklon koje će razveseliti muškarce

Kako napraviti savršen poklon za muškarca koji će ga doista razveseliti i koji dolazi od srca? Bez obzira na to je li riječ o dečku, mužu, tati ili najboljem prijatelju, ovdje ćete pronaći četiri ideje za poklone koje lako možete sami napraviti.

Prikazan je jednostavno pakirani poklon. Desno od njega nalaze se vrpca i male škare.
© phenphayom – stock.adobe.com

Pregled sadržaja na ovoj stranici

  • Pronaći pravi poklon za muškarca nije toliko teško. Mi ćemo vam u tome pomoći.
  • Za to ne morate čak ni duboko posegnuti u džep: i sami možete napraviti sjajan poklon.
  • Maslinovo ulje sa začinima, užina, bar u dnevnoj sobi, blockbuster: ovo su naša četiri savjeta. 
Ukusan poklon

Svestran poklon: začinjena ulja

Najzabavniji pokloni ponekad su vrlo jednostavni. U idealnom slučaju usto su i doista korisni! Par čarapa doduše je praktičan, no ne može se baš smatrati posebnim poklonom. Kemijska olovka s gravurom i majica s tiskom posebne su, no danas su već klasičan personalizirani poklon. Postoji relativno velika šansa da muškarac kojem kupujete poklon već ima predmet s personaliziranom gravurom ili tiskom. Dakle još tražite dobru ideju za poklon za muškarca? Dobar božićni poklon za muškarce ili poklon za dečka ili muža za rođendan jest ulje posebnog okusa koje ste sami izradili. To će, naime, svaki muškarac znati iskoristiti, bilo to za salatu, za mariniranje mesa ili kao dodatak kuhanoj tjestenini. 

1. savjet: odaberite najbolje ulje 

Preporučujemo vam da na popis za kupovinu stavite maslinovo ulje ili ulje uljane repice, budući da se ta biljna ulja mogu upotrijebiti za začinjanje i mariniranje, ali i za pečenje jer su za razliku od mnogih drugih ulja kvalitetna i mogu se zagrijavati na visokoj temperaturi. Kupite maslinovo ulje koje ima natpis „ekstra djevičansko maslinovo ulje” i „ulje visoke kakvoće” kako biste osigurali najbolju moguću kvalitetu.   

2. savjet: pogodite njegov omiljeni okus 

Možete začiniti ulje začinskim biljem, na primjer ružmarinom, timijanom ili origanom, a i češnjak je dobar izbor. Po želji kombinirajte više začina. Razmislite koja jela vaš muž ili dečko posebno voli i koji začini dominiraju u tim jelima da biste pogodili pravi okus. U našem receptu s čilijem i brusnicama pogledajte kako možete sami proizvesti takvo ulje!


Zajedničko vrijeme

Obilna užina s pivom 

Ljubav ide kroz želudac, no ne morate uvijek pripremiti raskošno jelo da biste nekome ugodili. Sjajan poklon za muškarce povodom Valentinova, za prijatelja za rođendan ili za tatu za Očev dan može biti bogata hladna plata. Muškarci će se tomu veseliti barem kao i raskošnom meniju. Stoga nabavite sve što vaš muškarac voli i pripremite pravu zakusku. 

1. savjet: plata treba biti raznovrsna 

Velik odabir u ovom će slučaju izazvati veliko veselje. Nabavite različite vrste kruha, namaze, šunku, salamu, kobasice, tvrdi i meki sir te kuhana jaja. Ne smiju nedostajati ni papričice, kiseli krastavci, rajčice, paprike, rotkvice, luk ili pečene paprike. 

2. savjet: odaberite prikladnu temu 

U kojem će smjeru ići kulinarsko putovanje ovisi, naravno, o tipu muškarca. Budite kreativni i prije svega razmislite što vaš muškarac voli jesti kako biste zadovoljili njegov ukus. Uz to poslužite pivo koje rado pije ili njegovo omiljeno vino i savršena je užina spremna! 


Bar u vlastitom domu

Happy hour u dnevnoj sobi

Neobični pokloni dugo će ostati u sjećanju osobi kojoj su namijenjeni, a osobito ako su zabavni! Tajna originalnih poklona nerijetko leži u uspješnom iznenađenju. Stoga učinite upravo to – iznenadite ga! Ova ideja sjajna je kao romantičan poklon za Valentinovo: Pozovite dečka k sebi ili recite mužu da si oslobodi određenu večer. No nemojte mu odati što planirate! Čim vaša voljena osoba uđe u kuću, pred njim će se nalaziti koktel bar. Nakon što odloži jaknu i sjedne, pružite mu meni s malim izborom pića koja može odabrati. Tri različita koktela sasvim su dovoljna. Odaberite najmanje jedan koktel za koji znate da ga vaš muškarac često naručuje. 

1. savjet: napravite popis za kupovinu  

Od viskija preko votke do džina, mogućnosti za miješanje pića goleme su! Stoga prethodno provjerite koje vrste alkohola imate na raspolaganju i koji su vam sastojci još potrebni. Nemojte zaboraviti pripremiti dovoljno kockica leda u zamrzivaču i nabavite shaker za koktele i odgovarajuće čaše ako ih još nemate.  

2. savjet: pobrinite se za dobar ugođaj  

Da bi ova kreativna ideja za poklon bila još realističnija, ambijent igra važnu ulogu: prigušite svjetlo, pripremite klasike swinga i uz hladna pića ponudite grickalice poput slanih štapića ili kokica, kao u pravom koktel baru. Još niste sigurni koje biste koktele dodali u meni? Pregledajte našu bazu recepata


Lijepa uspomena

Blockbuster s čestitkom

Uokviriti zajedničku fotografiju lijepa je ideja, no možda ste nešto takvo već poklanjali. Koji kreativni i osobni pokloni još postoje? Imamo ideju za poklon koja je prikladna baš za svakog muškarca, bez obzira na to je li riječ o brižnom partneru ili mužu, najboljem tati ili bratu na svijetu, najzabavnijem djedu ili najboljem prijatelju. Za ovaj osobni poklon zapravo vam treba samo jedno: puno vremena. Cilj je, naime, snimiti kratki film za supruga, partnera, oca, brata ili dragog prijatelja. Pritom ste vi istovremeno scenarist, redatelj i montažer. Tim ćete mu poklonom na originalan i zabavan način pokazati koliko ga ljudi voli. Takav videozapis sadržava slike i priče koje vaš muškarac neće tako brzo zaboraviti. 

1. savjet: što prije počnite s pripremama 

Vaš je prvi zadatak kontaktirati najvažnije ljude u životu muškarca kojem poklanjate film. Napišite poruku kolegama svog partnera, pokušajte preko mame doći do najbližih tatinih prijatelja ili nazovite sve članove obitelji kako biste iznenadili djeda. Kontaktirajte protagoniste što prije kako ih ne biste zatekli. Zamolite ih da snime videozapis u kojem vašem muškarcu čestitaju rođendan, Božić ili Očev dan i prepričavaju omiljenu anegdotu s njim. 

2. savjet: odredite rok 

Pobrinite se za to da svi pošalju svoj videozapis na vrijeme. Najbolje je odrediti rok i nemojte se ustručavati neposredno prije isteka roka još jednom ih ljubazno podsjetiti na to da pošalju video. Tako će vam ostati dovoljno vremena da pregledate materijal i montirate ga. Videozapis koji na kraju dobijete možda će trajati samo nekoliko minuta, no bit će vrlo poseban za osobu kojoj je namijenjen.