Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Kruh bez glutena

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (15 porcija)

250 g rižinog brašna
50 g brašna od soje
150 g škrobnog brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 žličica šećera
50 g amaranta, pahuljca od prosa i nasjeckanih sjemenki suncokreta
1 žličica soli
1 žličica sode bikarbone

Savjet

  • Kruh ima posebno dobar okus ako ga namažeš krem sirom bez laktoze ili ako ga konzumiraš sa šunkom i cherry rajčicama.


Priprema

    1

Prosij brašno i škrob u zdjelu i napravi rupu u sredini. Dodaj šećer i izmrvljeni kvasac te pomiješaj s oko 100 ml mlake vode. Pokrij i ostavi da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.

    2

Umijesi preostale sastojke i još 350 ml mlake vode pa prekrij čistom krpom i ostavi da se diže na toplom mjestu još sat vremena .

    3

Tijesto prebaci u namašćenu posudu za kruh i ostavi da se diže još 30 minuta.

    4

Peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko 50 do 60 minuta.