Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Roladice od crvenog kupusa s kvinojom i gljivama

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 58 g
    Ugljikohidrati
  • 21 g
    Bjelančevine
  • 64 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    58 g Ugljikohidrati, 21 g Bjelančevine, 64 g Masti

Sastojci (4 porcije)

8 većih listova crvenog kupusa
nekoliko grančica ružmarina i majčine dušice
sol
50 ml bijelog vinskog octa
4 ljutike
2 češnja češnjaka
50 g očišćenih oraha
2 žlice suncokretova ulja
100 g kvinoje
600 ml povrtnog temeljca
80 g sira Parmigiano Reggiano K-Favourites
svježe mljeveni papar
1 žlica začinskog ulja s čilijem K-Favourites
1 žlica maslac
1 pakiranje puslica od krumpira K-Favourites (600 g)
350 g miješanih gljiva (npr. šampinjoni, lisičarke, bukovače i sl.)
2 žličice dijon senfa K-Favourites
1 žlica pšeničnog brašna
50 ml suhog bijelog vina
100 ml vrhnja

Savjet

  • Roladice od crvenog kupusa pospi sjemenkama nara.


Priprema

    1

Operi pa ocijedi začinsko bilje i listove crvenog kupusa. Listove crvenog kupusa očisti i prokuhaj u velikom loncu s posoljenom vodom i octom 2-3 minute. Zatim operi listove u hladnoj vodi, ocijedi ih i stanji korijen.

    2

Oguli ljutiku i češnjak, sitno nareži tri glavice ljutike i češnjak te pirjaj polovicu u loncu na žlici suncokretovog ulja oko 2 minute. Usitni orahe, dodaj kvinoju i zalij s 200 ml povrtnog temeljca. Kuhaj u poklopljenom loncu oko 15 minuta uz povremeno miješanje, ostavi da se ohladi pa izlij preostalu tekućinu.

    3

Odstrani koru s parmezana, sitno ga naribaj, pomiješaj s kvinojom te začini solju, paprom i uljem od čilija.

    4

Za svaku roladicu položi dva lista kupusa tako da se dijelom preklapaju, po njima rasporedi kvinoju, preklopi listove sa strane, zarolaj i učvrsti čačkalicama.

    5

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva na programu cirkulirajućeg zraka (ne preporučuje se program s gornjim i donjim grijačem).

    6

U pekaču zagrij žlicu maslaca i prži rolade 2-3 minute sa svih strana. Dodaj začinsko bilje, preostalu sitno narezanu ljutiku i češnjak, zalij s 200 ml temeljca i peci u zagrijanoj pećnici 10 minuta uz povremeno okretanje.

    7

Puslice od krumpira rasporedi u pleh obložen papirom za pečenje i peci ih s roladicama još 25 minuta odnosno dok ne porumene.

    8

Gljive očisti, nareži na komade veličine zalogaja, a preostalu ljutiku na kolutiće. Pirjaj gljive i ljutiku na preostalom maslacu, dodaj senf, pospi brašnom i zalij bijelim vinom. Ulij ostatak povrtnog temeljca i miješaj dok ne dobiješ glatku teksturu, a zatim kuhaj oko 4 minute. Na kraju dodaj vrhnje, prokuhaj te začini solju i paprom.