Tjestenina s pestom od rotkvica
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
81 gUgljikohidrati
-
25 gBjelančevine
-
59 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
81 g Ugljikohidrati,
25 g Bjelančevine,
59 g Masti
Sastojci (2 porcije)
| 200 g | K-Bio penne rigate |
| sol | |
| 0.5 vezice | peršina |
| 0.5 vezice | vlasca |
| 1 režanj | češnjaka |
| 1 svežanj | rotkvica |
| 100 ml | K-Bio djevičanskog maslinovog ulja |
| 40 g | parmezana |
| sol i papar | |
| 1 glavica | crvenog luka |
Priprema
- 1
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
- 2
Za pesto operi peršin i vlasac, protresi ih i nasjeckaj. Oguli češnjak.
- 3
Rotkvice operi zajedno s listovima i osuši ih. Listove odvoji od rotkvica, polovicu stavi na stranu, a ostatak grubo nasjeckaj. Očisti rotkvice i prereži ih na pola. U visoku posudu stavi peršin, nasjeckane listove rotkvice, maslinovo ulje, parmezan, češnjak, sol i papar te izmiksaj štapnim mikserom kako bi dobio pesto.
- 4
Oguli luk i nareži ga na kriške. U tavi zagrij maslinovo ulje te u njemu oko 4 minute pirjaj rotkvice i luk. Začini solju i paprom.
- 5
Dodaj tjesteninu i sotiraj je. Zatim je posluži s pestom i ukrasi preostalim listovima rotkvice.
- 6
Tjesteninu posluži s umakom od rajčice.