Čokoladna rolada (s jagodama)
Sastojci (10 komada)
| 6 | jaja |
| 6 | šećera |
| 4 žlice | brašna |
| 2 žlice | kakaa |
| 4 žlice | ulja |
Ukrašavanje
| 200 g | džema od malina |
| 200 g | jagode |
| čokoladna jaja |
Mousse od bijele čokolade
| 300 g | bijele čokolade |
| 100 ml | vrhnja |
| 40 g | maslaca |
| 175 g | tučenog vrhnja, 35% m.m. |
| prstohvat soli |
Ganache
| 200 g | tamne čokolade |
| 100 g | vrhnja za šlag |
Priprema
- 1
Zagrijati vrhnje i preliti preko bijele čokolade. MIješati lagano špatulom dok se čokolada ne otopi. Dodati sol i maslac sobne temperature narezan na sitne kockice. Kad se ganache ohladi do sobne temperature, dodati tučeno slatko vrhnje. Ostaviti u hladnjaku par sati dok se krema ne ohladi i stisne.
- 2
Vrhnje zagrijati, preliti preko čokolade i miješati špatulom dok se ne otopi u gustu smjesu.Njom premazati roladu.
- 3
Jaja i šećer pjenasto izraditi u mikseru. Prosijati brašno i kakao. Pomiješati lagano špatulom.Na pleh staviti papir za pečenje, malo nauljiti i izliti biskvit za roladu.Peći na 180 stupnjeva cca 15 minuta. Kad je biskvit gotov, vrućeg ga zarolaj u roladu i ostavi da se hladi.
- 4
Ohlađeni biskvit premazati džemom maline, zatim mousseom. Jagode narezati na ploške i rasporediti na kremi.Sve zarolati u roladu i ostaviti par sati u hladnjaku da se stisne.Ukrasiti čoko ganacheom i čoko jajima.