Salata od prosa s kozjim sirom i narom
Sastojci (4 porcije)
| 100 g | prosa |
| 1 | nar (šipak) |
| 1 | grejp |
| 2 | mrkve |
| 0.5 vezice | mente |
| 0.5 vezice | peršina |
| 0.5 vezice | bosiljka |
| 50 g | oraha |
| 2 žlice | maslinova ulja |
| 1 žličica | svijetlog balzamičnog octa |
| 1 žličica | senfa |
| 3 žličice | meda |
| sol | |
| svježe mljeveni papra | |
| 100 g | mekog kozjeg sira |
Priprema
- 1
Proso operi i skuhaj u 200 mililitara slane vode. Kuhaj 5 minuta, isključi štednjak i ostavi poklopljeno da proso nabubri.
- 2
Nar operi, prereži na pola i izvadi sjemenke.
- 3
Oguli grejp i nareži meso na kockice.
- 4
Oguli i krupno naribaj mrkvu.
- 5
Začinsko bilje operi, protresi i sitno nasjeckaj.
- 6
Jezgru oraha nareži na komadiće.
- 7
Za preljev pomiješaj maslinovo ulje, ocat, senf, žličicu meda, sol, papar i dvije žlice vode.
- 8
U posudi pomiješaj proso, sjemenke nara, grejp, mrkvu, začinsko bilje, orahe i preljev.
- 9
Uključi grill funkciju pećnice.
- 10
Kozji sir nareži na osam ploški, stavi u lim obložen papirom za pečenje, premaži preostalim medom i peci oko dvije minute dok sir malo ne porumeni i otopi se.
- 11
Salatu od prosa posluži s kozjim sirom.