Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
~ai-d4b47f2b-7f33-486d-b29a-5d7b61513779_
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Povoljni u kuni, povoljni u euru

Baš kao i cijela zemlja, i kod nas je kuna otišla u zasluženu mirovinu, dok je euro preuzeo njenu ulogu. No, ne brini, u Kauflandu ti obećajemo fer i transparetni prelazak na novu valutu. Kod nas i dalje biraj povoljno jer smo redovne cijene više od 15.000 proizvoda zaokružili na niže. Ne zaboravi plaćati Visa karticom jer možeš osvojiti super nagrade. Nekoliko zanimljivih sitnica o kuni...

Znaš li da:

 • je kuna uvedena 30. svibnja 1994., na Dan državnosti, kao zamjena za dotadašnji hrvatski dinar?
 • je kovanice dizajnirao hrvatski umjetnik Kuzma Kovačić, a novčanice akademik Miroslav Šutej i dr. Viljko Žiljak?
 • je naziv "kuna" za trajnu hrvatsku valutu odabran zbog toga što je kunino krzno služilo kao sredstvo plaćanja poreza zvanog "kunovina" ili "marturina" u srednjovjekovnoj Slavoniji, Primorju i Dalmaciji?
 • se lik kune nalazio se na hrvatskom kovanom novcu zvanom "banovac" od prve polovine 13. stoljeća pa gotovo do kraja 14. stoljeća?
 • kuna zlatica  (lat. Martes martes)  u Hrvatskoj ima čak 680 i da je ime dobila po zlatno-žutoj pjegi ispod vrata?
 • se jedna kuna dijeli na 100 lipa, koja je ime dobila po stablima lipe  posađenima oko sajmišta u davna vremena?

....i nekoliko o euru!

Znaš li da:

 • su prozori, vrata i mostovi an novčanicama eura ustvari izmišljeni arhitektonski elementi kako se ne bi favoriziralo nijednu državu EU-a?
 • postoje novčanice od nula eura, koje nemaju vrijednost, no iznimno su popularne (i vrijedne) u svijetu kolekcionara?
 • je većina novčanica napravljena od pamuka?
 • se euro uglavnom koristi u zemljama EU-a, no postoje i države izvan EU-a koje su ga prihvatile kao nacionalnu valutu poput Kosova, Crne Gore, Monaka, Vatikana...?
 • se, prije odluke o nazivu "euro", raspravljalo i drugim nazivima poput "europski franak", "europska kruna" i "europski gulden"?
 • su najčešće korištene novčanice one od 5 i 10 eura zbog čega su najnoviji tiskani primjerci prekriveni posebnim zaštitnim slojem? 
 • je najkrivotvorenija novčanica ona od 20 eura?

 


Uvijek puna kolica

Mi u Kauflandu smo sigurni u jedno – bez obzira na valutu, kod nas su cijene uvijek fer i u korist kupca. To samo znači da smo na više od 15.000 proizvoda zaokružili redovne cijene na niže i da tvoja kolica u trgovini i dalje mogu biti jednako puna. Kod nas uvijek možeš naći najbolji mogući izbor i kvalitetu za najbolju moguću cijenu. 

Tvoje zadovoljstvo nam je najvažnije

U našim ćeš trgovinama uvijek biti na dobitku jer su kod nas cijene uvijek povoljne. I tako će i ostati jer nam je tvoje zadovoljstvo uvijek na prvom mjestu.


Ključ za povjerenje potrošača

Nakon uspješnog ispunjavanja konvergencijskih kriterija, Republika Hrvatska od 1. siječnja 2023. godine postaje dvadeseta država članica europodručja, što znači da će hrvatska kuna u nekoliko utvrđenih koraka biti zamijenjena eurom. Uvođenje nove valute u svakom je društvu velika tema koja otvara mnoga pitanja, a kod određenog dijela potrošača izaziva i zabrinutost. Kaufland je upravo iz tih razloga pristupio Etičkom kodeksu koji svojim potrošačima jamči da neće neopravdano povećavati maloprodajne cijene te da će korektno preračunavati i iskazivati cijene i druge novčane iskaze vrijednosti.

Inicijativa Etički kodeks provodi se pod sloganom SVAKI CENT SE BROJI, SVAKA KUNA SE RAČUNA. Cilj joj je upravo taj: da potrošači budu sigurni da se svaka njihova kuna zaista računa i svaki cent se broji, te da postoje poslovni subjekti kojima u procesu prelaska na euro mogu vjerovati.