Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Sezona roštilja je otvorena!

Želiš pozvati društvo na zabavu? Kod nas ćeš pronaći najbolje sastojke za roštilj! Želiš da tvoj roštilj opet bude najfiniji? Kod nas ćeš pronaći i najbolje dodatke i umake za roštilj! Nema ljepšeg zvuka od pucketanja i žarenja roštilja. Zato pogledaj sve što smo ti pripremili: izvrsne ponude, ukusni recepti i praktični savjeti – kod nas možeš pronaći sve što voliš i trebaš za pripremu roštilja.

Želiš roštilj? Dobiješ najbolji roštilj!

Bilo sunce ili kiša - roštiljanje je uvijek dobodošlo! Zahvaljujući našem širokom asortimanu dobivaš pregršt svježih proizvoda u bilo koje doba godine: od mesa i kobasica preko ribe do voća i povrća.

Meso & kobasice

Ovako ćeš postati grill majstor

Odrezak je presuh, prsti su ti masni – a kobasice... treba li ih stvarno zarezati? Toliko je stvari oko roštilja koje mogu poći po krivu. No to ne mora tako biti. Uz naše jednostavne savjete, ukusne recepte i praktične trikove, tvoja će sljedeća priprema roštilja zajamčeno biti uspješna. 

Sočni odresci

Hrskavo izvana, sočno i mekano iznutra – tako je jednostavno:

  • odaberi meso koje je minimalno debljine palca i peci kratko na izravnoj vatri, a na neizravnoj vatri peci polako
  • odredi savršenu temperaturu pečenja pomoću termometra za meso (srednje pečen juneći odrezak zahtijeva temperaturu od 56-58°C)

Savjet: meso okreni samo jednom kako bi ostalo lijepo sočno. 

Brza marinada

Brzo i ukusno:

  •  stavi meso u vrećicu s patentnim zatvaračem zajedno s biljnim uljem, curryjem u prahu, paprikom, čilijem, paprom, smeđim šećerom, koricom limuna i listićima timijana
  •  zatvori vrećicu i pažljivo umijesi marinadu u meso

Prednost: marinada ravnomjerno oblaže meso, a ruke ostaju čiste!

Savršene kobasice s roštilja

Jednostavno do savršeno pečene kobasice:

  • dobro zagrij roštilj, ugljen bi trebao biti potpuno užaren
  • kobasice peci na roštilju oko 10 cm iznad žara, povremeno ih okrećući

Važno: sirove kobasice nije potrebno zarezati jer se tako suše - kuhane i prokuhane kobasice možeš zarezati kako ne bi popucale


Riba

Jednostavna priprema ribe na roštilju

Mnogi se baš i ne usude peći cijelu ribu na roštilju. Ali ništa nije jednostavnije od toga. Ovdje možeš saznati koja je riba najbolja za pripremu na roštilju i kako se zajamčeno neće zalijepiti za rešetku. Isprobaj!

Ispeci ribu na roštilju

Za roštilj su najbolje pastrva, orada ili brancin. Uz ove trikove riba će nakon pečenja biti lijepa, sočna i cijela:

  • kuhinjskom špagom pričvrsti kriške citrusa s vanjske strane ribe. Na taj način možeš ribu staviti izravno na rešetku bez da se zalijepi.
  • ribu peci na neizravnoj vatri i sa zatvorenim roštiljem.                                

Dobar tek! :)

Pročitaj više

Vegetarijanski roštilj

Kompletan jelovnik od voća i povrća

Danas je priprema jela na roštilju vrlo šarolika: osim mesa, kobasica i ribe, svoje mjesto na roštilju pronašle su i ukusne vegetarijanske namirnice. Povrće je više od priloga, a voće je savršeno za desert. Roštiljanje je sada postalo još raznovrsnije.  Uz naše jednostavne savjete, ukusne recepte i praktične trikove, priprema roštilja postaje gastronomski doživljaj i za vegetarijance.

Povrće sa roštilja

Povrće sa žara već odavno nije samo običan prilog. Za pripremu na roštilju idealne su paprike, tikvice, patlidžani, artičoke, batat, mrkva i bundeva. Ako ti se žuri, možeš ispeći cikoriju, radič ili avokado. Najbolje ih je pripremiti s uljem, začinskim biljem i raznim drugim začinima te ih peći na srednje jakoj vatri.

Pripazi: povrće koje sadrži puno vode brzo će postati kašasto.

Ražnjići od ružmarina

Grančica svježeg ružmarina ne samo da je jednako čvrsta kao drveni ražnjić, nego prilikom pečenja na roštilju svoju intenzivnu aromu ispušta izravno u hranu. Otrgni grančicu ružmarina, krumpire zareži u obliku harmonike i rastegni svaki krumpir na zasebnu grančicu ružmarina. Potom ih premaži maslinovim uljem, začini ružmarinom i solju te peci na roštilju dok ne postanu hrskavi.

Voće s roštilja

Pripremi i desert na roštilju. Kriške banane stavi u vatrostalnu posudu, pospi mrvicama keksa, čokoladom i sljezovim kolačićima i peci na neizravnoj vatri - i to je to.

Osim toga, na roštilju možeš pripremiti i jabuke, ananas, lubenicu ili breskve.


Sirevi & umaci

Savršeni suputnici

Naravno, uz svaki roštilj moraš poslužiti i umake, maslac i sir. Osim naših umaka od jogurta i veganske majoneze, otkrit ćemo ti i zašto je avokado u maslacu ne samo dobrog okusa, već i koristan te kako svoj sir možeš obložiti na ukusan način.

Maslac sa avokadom

Kako ti se maslac ne bi tako brzo otopio na komadu bifteka, jednostavno u maslac umiješaj avokado (može i bananu). To maslacu ne samo da daje vrlo poseban okus, već ga čini i stvarno zdravim.

Veganski umak od majoneze

Majoneza nažalost ne može na ljetnim temperaturama dugo stajati izvan hladnjaka. Dobro je što imamo spremnu ukusnu alternativu bez jaja: jednostavno pomiješaj sojino mlijeko, senf, limunov sok i ulje – i bez brige uživaj u majonezi čak i usred ljeta.

Umak od jogurta

Želiš od običnog umaka od jogurta napraviti savršen umak? U jogurt jednostavno dodaj 2 žlice izmrvljene fete, 2 žlice nasjeckanih maslina, 1 žlicu nasjeckanog ružmarina i crveni luk narezan na kockice. Odlično paše uz janjetinu, ćevapčiće ili bifteke sa roštilja.

Sir na žaru

Kada se približi kraj večere, svi bismo se radije udobno smjestili nego ribali zagoreni sir s roštilja – a u tome će nam pomoći aluminijska folija. Ako si jedan od onih koji ne mogu bez sira na roštilju, jednostavno ga zamotaj u jestivi omot: za to su idealne kriške tikvica, listovi crvenog kupusa ili tortilje. 


Let's BBQ

Neka roštiljanje bude dobro i jednostavno

Let’s BBQ ti nudi sve na jednom mjestu. Naš raznovrstan asortiman izdignuti će tvoje majstorske vještine roštiljanja na novu razinu, zahvaljujući visokokvalitetnoj opremi. Osim brojnih proizvoda naših vlastitih robnih marki K-Classic i K-Purland te velikog izbora svježeg voća i povrća, pod linijom Let's BBQ pronaći ćeš i posebne neprehrambene artikle za roštilj.

Prirodno očisti rešetku od roštilja

Vruću rešetku pažljivo istrljaj polovicom luka ili limuna - i najgrublja prljavština je nestala.

Savjet: kako do toga ne bi uopće došlo, rešetku možeš prije pečenja istrljati polovicom krumpira. Služi istoj svrsi kao i ulje, ali je manje zapaljivo. 

Potpala za vatru

Nemaš kocki za potpalu pri ruci?

Nema problema. Jednostavno napuni dno prazne kutije za jaja ugljenom, stavi je u roštilj i zapali kutove kutije. Karton brzo izgara i ravnomjerno zagrijava drveni ugljen, a roštilj se brzo zagrijava na željenu temperaturu.