Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice

Slani štapići: hrskavo pecivo

Slani štapići izvorno potječu iz SAD-a. Za proizvodnju slanih štapića potrebni su sljedeći sastojci: brašno, sol, voda, biljno ulje, slad, kvasac i otopina natrijeva hidroksida. Ti se sastojci miješaju u tijesto, dovode u odgovarajuć oblik i zatim peku poput kruha sve dok ne postanu hrskavi. Zatim se još posipaju kristalnim solima. Odakle potječe i njihov naziv.

Dobro je znati

Slatki štapići imaju ova posebna svojstva

Slani štapići u detaljnom prikazu

Slani štapići imaju malo masti, a često su čak i bez šećera. Samo je sadržaj soli prilično visok. Postoje alternativne varijante sa sezamom ili bez soli. Također, mogu se razlikovati po veličini i obliku. Slani štapići dostupni su u obliku pereca, malih i velikih te tankih i vrlo debelih slanih štapića. Osnovni su sastojci brašno, najčešće pšenično brašno (posebni oblici od brašna od integralnog zrna ili brašna pravog pira), biljno ulje (repičino ulje, suncokretovo ulje), sol, voda i kvasac. I obvezna kupelj natrijeva hidroksida, koja im podaruje njihov tipičan okus.


Podrijetlo

Odakle izvorno potječu slani štapići?

Kao takozvani „pretzel sticks” izvedeni su od pereca proizvedenog u SAD-u tijekom 18. stoljeća. Tijekom 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća slani štapići postali su popularna grickalica.


Sezona

Kada je sezona slanih štapića?

Slani štapići proizvod su koji je dostupan tijekom cijele godine.


Primjena i čuvanje

Za što se mogu upotrebljavati slani štapići i kako se trebaju čuvati?

Slani štapići u detaljnom prikazu

Slani štapići su grickalice te se jedu kao takve. Klasično se poslužuju tijekom zabava. Zatvoreno pakiranje ima vrlo dugačak rok trajanja jer slani štapići imaju vrlo nizak udio vode. Nakon otvaranja morali bi se idealno čuvati u zatvorenom spremniku i na suhom mjestu. Što se dulje čuvaju, to će manje biti hrskavi.


Sastojci

Ovo se nalazi u slanim štapićima

Slani štapići idealna su hrana za oporavak nakon oboljenja sa simptomima proljeva.

Nutritivna vrijednost
 

kcal: 347 kcal

Ugljikohidrati: 76 g

Bjelančevine: 9,7 g

Masti: 0,5 g

Vitamini

 

Vitamin A: 0 µg

Vitamin B1: 0,01 mg

Vitamin B2: 0,04 mg

Vitamin B6: 0 mg

Vitamin C: 0 mg

Vitamin E: 0,4 mg

 

Mineralne tvari

 

Kalcij: 147 mg

Željezo: 0,7 mg

Kalij: 124 mg

Magnezij: 0 mg

Natrij: 1790 mg