Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Fuži u romesco umaku

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

500 g fuža
1 glavica češnjaka
3 rajčice
0.75 paprike
1 žličica soli
4 žličice maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
25 g badema
25 g lješnjaka
1 kriška kruha

Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 170 °C. Dno svake rajčice zareži u obliku slova X. Rajčice položi u pekač zarezanim dijelom prema gore. U pekač stavi i glavicu češnjaka te papriku. Sve prelij s malo maslinova ulja i peci dok povrće ne omekša.Na suhoj tavi tostiraj krišku kruha, a nakon toga lješnjake i bademe. Kruh namoči u vinskom octu.Kad je povrće pečeno, ohladi ga pa svaki režanj češnjaka istisni. Rajčice i papriku oguli.U sjeckalici usitni rajčice i češnjak uz malo maslinovog ulja. Dodaj kruh i papriku te sol. Usitni. Na kraju dodaj lješnjake i bademe te kratko pulsiraj. Umak ne bi trebao biti skroz gladak, kao pašteta. Fuže skuhaj prema uputama na pakiranju. Posluži s umakom te po želji burratom i listićima bosiljka.