Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Janjeći kare u korici od metvice i pistacija

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 pakiranje Exquisit janjećeg karea (400 g, 2-4 komada)
0.5 Exquisit polugotovog rižota pakiranja s parmezanom (= 100 g)
0.25 Exquisit trilogije povrća pakiranja (= 180 g)
3 jaja
1 žličica maslaca
3 žličice brašna
100 ml vrhnja za kuhanje
sol
svježe mljeveni papar
1 žlica nasjeckane metvice
1 žlica nasjeckanih neslanih pistacija
50 g krušnih mrvica
1 staklenka Exquisit umaka za tjesteninu sa sirom Grana Padano, cherry rajčicom i bosiljkom (= 350 g)
4 žlice repičina ulja

Priprema

    1

Meso odmrznite. U loncu promjera 16 cm pomiješajte rižoto i 600 ml hladne vode. Dobro promiješajte i pustite da prokuha, a zatim maknite poklopac i kuhajte na jakoj vatri 15-17 minuta uz povremeno miješanje.

    2

Smrznutu trilogiju povrća stavite u lonac s 200 ml proključale vode te kuhajte 2-4 minute odnosno dok povrće ne omekša. Povremeno promiješajte.

    3

Pomiješajte skuhano povrće s rižotom i ostavite da se ohladi.

    4

Maslac rastopite u manjem loncu, dodajte žličicu brašna i kratko zapržite. Dodajte vrhnje, prokuhajte i uklonite lonac s vatre.

    5

Uzmite dva jaja i razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke pažljivo umiješajte u umak te začinite solju i paprom. Rižoto od povrća pomiješajte s umakom, a zatim pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Rasporedite rižoto u četiri kalupa za pečenje te pecite u pećnici 25-30 minuta na 200°C. Nabujke od riže i povrća malo ohladite.

    6

Preostalo jaje pomiješajte sa solju i paprom. Pomiješajte metvicu, pistacije i krušne mrvice. Meso lagano obrišite papirnatim ubrusom te uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mješavinu s krušnim mrvicama. Pecite meso sa svih strana 5-8 minuta na vrućem ulju. Umak za tjesteninu zagrijte u lončiću. Janjeći kare narežite na kriške te poslužite na tanjurima s nabujcima od povrća i riže te umakom za tjesteninu.