Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Juneći odresci u korici od badema

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

600 g miješanih gljiva
1 manji luk
30 g badema
100 g mekanog kozjeg sira
50 g krušnih mrvica
2 žlice maslaca
1 žlica nasjeckanog začinskog bilja (timijan, ružmarin...)
4 juneća deblja odreska (po 200 g)
sol, papar
6 žlice biljnog ulja
300 g širokih rezanaca
1 ljuta papričica
2 žlice ajvara

Priprema

    1

Gljive i luk narežite na ploške, pa ih popržite na dvije žlice ulja. Začinite solju i paprom.

    2

Izmrvite kozji sir i nasjeckajte bademe te ih pomiješajte s krušnim mrvicama, solju, maslacem i začinskim biljem.

    3

Meso posolite i popaprite te ispecite na ulju sa svih strana, a zatim da stavite u pekač i premažite smjesom od badema. Pecite u pećnici 5-8 minuta na 200°C.

    4

Skuhajte tjesteninu prema uputama.

    5

Nasjeckajte ljutu papričicu te je pomiješajte s ostatkom ulja, ajvarom i tjesteninom.