Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Paris Brest

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

750 ml mlijeka
220 g maslaca
80 g šećera
10 g soli
440 g glatkog brašna
10 jaja

ZA CRAQUELIN

10 g maslaca
100 g šećera
100 g glatkog brašna

ZA SLASTIČARSKU KREMU S PASTOM OD LJEŠNJAKA

500 ml punomasnog mlijeka
3 žumanjka
70 g šećera
75 g škrobnog brašna
125 ml vrhnja za šlag
250 g lješnjaka

DODATNO

250 g vrhnja za šlag

Savjet

  • Paris Brest prereži, puni kremom od lješnjaka i tučenim vrhnjem za šlag. Stavi gornji dio, pospi šećerom u prahu te po želji, ostatkom paste od lješnjaka.


Priprema

    1

Kuhano tijestoU manjem loncu ulij mlijeko pa dodaj maslac, šećer i sol. Kad tekućina provrije dodaj 440 g glatkog brašna i kuhaj miješajući dok ne dobiješ gustu, kompaktnu smjesu. Kad se prohladi, tijesto premjesti u mikser pa dodaj jedno po jedno jaje. Tijesto treba biti gusto, nikako tekuće. Tijesto stavi u vrećicu pa oblikuj veće ili manje paris brestove, prema želji. Od navedenih sastojaka za craquelin zamjesi kompaktno tijesto i razvaljaj ga između dva lista papira za pečenje pa ga zamrzni.Izvadi tijesto iz zamrzivača pa ga reži u krugove promjera paris bresta. Izrezani craquelin položi preko paris bresta i pospi listićima badema. Peci 10 minuta na 190 °C pa smanji na 185 °C i peci još 15 minuta. Stavi mlijeko da se grije. U drugoj posudi pomiješaj žumanjke i šećer pa u njih prosij škrobno brašno. Kad mlijeko zavrije, dio po dio mlijeka ulij u smjesu sa žumanjcima i šećerom. Sve pomiješaj da se smjesa temperira pa vrati natrag u lonac i kuhaj na laganoj vatri. Izij u posudi, prekrij folijpm i ostavi da se ohladi. Izmiksaj 125 ml vrhnja za šlag i sjedini s ohlađenom slastičarskom kremom. Tostirane lješnjake samelji u sjeckalici ili multipraktiku dok ne dobiješ glatku pastu. 100 g paste dodaj u slastičarsku kremu i dobro promiješaj.