Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pileći satay s umakom od kikirikija

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 komada)

530 g pilećeg zabatka bez kosti i kože
0.5 glavice ljubičastog luka
1 režanj češnjaka
1 crveni feferon
1 svježi đumbir (komad 2 cm)
1 limeta
0.5 žličice kurkume
1 žličica kumina
2 žlice smeđeg šećera
1.5 žlica sojina umaka
2 žlice maslinova ulja
sol
ulje za pečenje

Za umak

180 g namaza od kikirikija
400 ml kokosovog mlijeka
2 žličice curry u prahu
50 g smeđeg šećera
1 limeta
2 žlice jabučnog octa
1 žličica soli
0.5 žličice češnjaka u prahu
0.5 žličice mrvljenog čilija

Priprema

    1

Pileće zabatke nareži na manje komade. Sitno nasjeckaj ljubičasti luk i feferon, a češnjak protisni.

    2

U veću zdjelu stavi meso, nasjeckano povrće pa naribaj đumbir i koricu ½ limete, dodaj kurkumu, kumin i smeđi šećer pa ulij soja umak i maslinovo ulje. Dobro promiješaj i spremi u hladnjak kako bi se meso mariniralo, barem na pola sata, a idealno i duže.

    3

Dok se meso marinira, pripremi umak. U manjem loncu pomiješaj namaz od kikirikija, kokosovo mlijeko, curry i češnjak u prahu, smeđi šećer, sok cijele limete i koricu ½ limete, jabučni ocat, sol i mrvljeni čili.

    4

Lonac sa sastojcima za umak prebaci na štednjak i miješaj uz pomoć pjenjače dok se svi sastojci ne pretvore u ujednačenu smjesu. Kuhaj 2-3 minute pa skini s vatre i pusti da se ohladi na sobnu temperaturu.

    5

Narezane i marinirane komad piletine složi na štapiće za ražnjiće, tako da ih čvrsto stisneš jedan uz drugi. Pokapaj ih uljem i posoli.

    6

Zagrij ulje u grill tavi i ispeci meso. Prvo peci oko 4 minute s gornje pa s donje strane, a potom još minutu-dvije s bočnih strana.

    7

Meso posluži uz kikiriki umak i salatu prema želji. Mi smo ih poslužili uz salatu od svježih krastavaca, ljubičastog luka i ljutih papričica.