Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pita od mladog luka

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

100 g oštrog brašna
100 g glatkog brašna
100 g maslaca
malo vode
malo soli

Za nadjev

10 kom mladog luka
6 jaja
150 g milerama
2 žlice senfa
100 g naribanog sira
sol i papar
svježi peršin

Priprema

    1

Prhko tijesto zamijesi tako da prosiješ glatko i oštro brašno te malo soli. Promiješaj pa dodaj hladni maslac narezan na kockice. Rukama izradi mrvičasto tijesto. Ulij malo ledene vode i zamijesi u kuglu. Kuglu pritisni tako da oblikuješ disk, zamotaj u plastičnu foliju i spremi u hladnjak na barem 1 sat.

    2

Zagrij pećnicu na 200°C. U zdjeli razmuti jaja, dodaj im mileram, senf i naribani sir. Posoli i popapri.

    3

Na pobrašnjenoj površini razvuci tijesto valjkom pa ga preseli u keramičku posudu za pečenje. Nožem odreži dio koji viri preko ruba posude. Vilicom izbodi dno tijesta, a zatim dno pokrij papirom za pečenje te na njega istresi zrna graha (da ga otežaš). Peci 15 min.

    4

Na tijesto izlij pola količine nadjeva pa položi pet stapki mladog luka. (Ako imaš deblji luk, treba ti samo 5 kom, ali ga moraš raspoloviti po dužini). Zatim izlij ostatak nadjeva i na vrh posloži još pet stapki luka. Pospi svježim peršinom.

    5

Vrati u pećnicu na 20-25 minuta, izreži na kriške i posluži.