Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Risotto alla milanese

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

150 g Arborio riže
400 ml goveđeg temeljca
400 ml vode
1 prstohvat sušenih niti šafrana
1 ljutike
maslinovo ulje
1 dl suhog bijelog vina
sol i papar
70 g maslaca
6 žlica naribanog sira Grana Padano

Priprema

    1

U manji lonac ulij goveđi temeljac i vodu. Kad prokuha smanji vatru. U zdjelicu stavi niti šafrana i prelij ih toplim temeljcem te ostavi tako sve do trenutka kad ćeš šafran dodati u rižoto.

    2

U dubljoj tavi zagrij maslinovo ulje pa dodaj sitno nasjeckani luk. Pirjaj dok luk ne omekša, a zatim dodaj rižu. Miješaj nekoliko minuta dok riža ne postane staklasta.

    3

U rižu dodaj bijelo vino i malo soli pa kuhaj dok alkohol ne ispari. Potom počni podlijevati rižoto temeljcem, najlakše grabilicom za juhu. Temeljac cijelo vrijeme drži na laganoj vatri. Kad riža upije temeljac, dodaj još i cijelo vrijeme miješaj. Rižu kuhaj prema uputi na pakiranju, ali vrijeme možeš skratiti za 2-3 minute kako se riža ne bi prekuhala, odnosno kako bi ostala al dente.

    4

Pred kraj kuhanja dodaj šafran namočen u temeljcu i dobro ga umiješaj. Skini s vatre pa u rižoto dodaj oko 4 žlice naribanog Grana Padana i ohlađeni maslac narezan na kockice. Čvrsto umiješaj. Prema želji, na kraju popapri te posluži uz ostatak naribanog sira.