Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tiramisu od limuna

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

250 g mascarponea
200 g krem sira
74 g instant pudinga okusa slatkog vrhnja
180 ml mlijeka
2 žlice šećera
1 limun (naribana korica i sok ½ limuna)

Sirup od limuna

120 ml vode
50 g šećera
1 limun (oguljena korica i sok cijelog limuna)

Za slaganje i ukrašavanje

17 piškota
naribana korica 1 limuna
maline
svježa menta za ukras

Priprema

    1

U veću zdjelu dodaj mascarpone, krem sir, puding, mlijeko, šećer, sitno naribanu koricu i sok limuna. Izmiksaj u ujednačenu smjesu i stavi je u hladnjak.

    2

U manji lonac ulij vodu i dodaj šećer. Drugi limun oguli guljačem za povrće ili nožem pa koricu dodaj u vodu sa šećerom. Iscijedi oguljeni limun pa ulij i sok u lonac. Na laganoj vatri zagrij do vrenja pa kuhaj još 2-3 minute miješajući. Skini s vatre i ohladi na sobnu temperaturu.

    3

Pripremi piškote. Svaku piškotu umoči u sirup od limuna s obje strane. Nemoj ih dugo namakati, već odmah izvadi i stavi na dno posude u kojoj ćeš slagati kolač (idealno četvrtasta vatrostalna/keramička posuda, cca 22 x 16 x 6 cm).

    4

Zapuni piškotama dno posude pa dodaj polovicu kreme. Poravnaj kremu kuhinjskom špatulom pa složi novi red piškota. Potom dodaj ostatak kreme, zagladi i pospi naribanom koricom limuna. Spremi u hladnjak na nekoliko sati, idealno preko noći, kako bi se kolač stisnuo.

    5

Kolač nareži i ukrasi svježim malinama i listićima mente.