Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski tart s malinama

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 komada)

130 g margarina
300 g brašna
2 žličice praška za pecivo
80 g šećera
sol
200 g sušene marelice
1 puding od vanilije (u prahu)
450 ml sojinog mlijeka
350 g malina
25 g pistacija
pola žličice timijan

Priprema

    1

Od 125 grama hladnog margarina, speltinog brašna, praška za pecivo, 40 grama šećera, soli i 3 kašike hladne vode zamijesite glatko tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.

    2

Zagrijte pećnicu na 180 °C gornja/donja toplina. Prhko tijesto razvaljajte između 2 komada prozirne folije na debljinu od oko 3 milimetra. Premažite 6 kalupa za tartlete (promjera 10 centimetara) preostalim margarinom. Rezačem s valovitim rubom izrežite krugove od tijesta veličine oko 11 centimetara i utisnite u kalupe za tartlete.

    3

Izrežite papir za pečenje iste veličine, stavite na tijesto i prekrijte suhim mahunarkama, slijepo pecite tijesto u pećnici oko 10 minuta. Zatim uklonite papir za pečenje i mahunarke te pecite tartlete još oko 8 minuta. Zatim pustite da se kratko ohladi, pažljivo izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.

    4

Puding od vanilije pripremite od praška za puding, 40 grama šećera i sojinog mlijeka prema uputama na pakiranju. Puding prekrijte folijom i ostavite da se ohladi u hladnjaku 2 sata. Zatim mutite dok ne postane kremasto oko 5 minuta ručnim mikserom i stavite u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.

    5

Ulijte kremu u tartlete. Ubrati maline i njima obložiti tartlete. Pomiješajte pistacije i majčinu dušicu, pospite po tartletima i poslužite.