Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Vegetarijanska pogača s fetom i ajvarom

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 komada)

500 g pšeničnog brašna
0.5 žličica soli
1 pakiranje K-Classic suhog kvasca za pečenje
275 ml mlake vode
50 ml suncokretova ulja

Za nadjev

3 mlada luka
4 grančice peršina
400 g feta sira
300 g ajvara

Priprema

    1

Za izradu tijesta pomiješati suhi kvasac s vodom. U zdjeli pomiješati brašno i sol. Dodati kvasac, vodu i ulje i mijesiti kukom za tijesto ručnim mikserom ili kuhinjskim multipraktikom oko 10 minuta dok ne nastane glatko tijesto. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mjestu oko 90 minuta.

    2

Za nadjev oprati mladi luk i peršin te otresti. Mladi luk očistiti i narezati na tanke kolutiće.List peršina i fetu krupno nasjeckati.

    3

Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 200 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 175 °C). Ponovno kratko izmijesiti tijesto. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tijesto veličine oko 40 cm x 25 cm i prepoloviti po dužini. Sredinu obje trake tijesta namazati ajvarom, a preko toga rasporediti mladi luk, peršin i fetu. Presaviti obje trake tijesta po dužoj strani i lagano utisnuti krajeve. Drškom drvene žlice podijeliti na 8 kruhova. Pogaču položiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na srednjoj rešetki oko 20-25 minuta.