Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Zeleni curry s ljetnim povrćem

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 909/​3784
    kcal / kJ
  • 81 g
    Ugljikohidrati
  • 17 g
    Bjelančevine
  • 54 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    909/3784 kcal/kJ, 81 g Ugljikohidrati, 17 g Bjelančevine, 54 g Masti

Sastojci (4 porcije)

500 g brokule
1 tikvica
2 stabljike celera
4 mlada luka
250 g marelica iz konzerve marke K-Classic (820 ml konzerva, 480 g ocijeđene mase)
80 g đumbira
2 ljutike
2 režnja češnjaka
2 kom čili papričica
200 g basmati riže
sol
3 žlice suncokretova ulja
1 žlica curry u prahu
750 ml K-Bio kokosovog mlijeka
250 ml povrtnog temeljca
3 žlice sirupa od agave
150 g smrznutog graška
0.5 vezice korijandera

Savjet

  • Može se koristiti i cijela stabljika brokule osim do drvenastog dijela. Jednostavno nasjeckati na komadiće ili naribati zajedno s cvjetićima brokule.


Priprema

    1

Oprati i ocijediti povrće. Istresti marelice u cjedilo i ostaviti da se ocijede. Brokuli odrezati cvjetove i narezati na komade veličine zalogaja. Tikvice prepoloviti po dužini i zajedno sa celerom narezati na tanke ploške debljine 0,5 cm. Mladi luk očistiti i narezati na tanke kolutiće. Polovice marelica posušiti papirnatim ručnicima. Oguliti i sitno naribati đumbir. Ljutiku i češnjak oguliti i narezati na tanke ploške. Čili papričice narezati na kolutiće.

    2

Rižu skuhati prema uputama na pakiranju u lagano posoljenoj vodi. Zagrijati ulje u loncu i pirjati ljutiku, češnjak, đumbir, čili papričice, brokulu, tikvicu i celer na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Dodati curry u prahu i također kratko propirjati. Uliti kokosovo mlijeko, povrtni temeljac i agavin sirup te kuhati oko 10 minuta. Na polovini kuhanja dodati mladi luk i grašak. Dobro zagrijati grill tavu na jakoj vatri i kratko popeči polovice marelica uz okretanje tako da ostanu vidljivi tragovi grila. Nakon toga marelice prepoloviti ili izrezati na trećine.

    3

Oprati korijander, otresti i nasjeckati zajedno sa stabljikom. Curry posoliti, staviti u zdjelice, na vrh dodati grilane marelice i poslužiti posuto korijanderom. Rižu poslužiti zasebno.