Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

Izrada božićnih čestitki: tri jednostavne ideje

Originalna božićna čestitka nije samo personalizirani poklon, nego i popularan ukras tijekom božićne sezone. Zato se primatelji posebno vesele vlastoručno izrađenim božićnim čestitkama. Izrada lijepih i originalnih božićnih čestitki pritom nije rezervirana samo za vrlo vješte hobiste. Uz prave upute, lako možete sami izraditi elegantne božićne čestitke.

Osoba rezačem izrezuje oblik zvijezde. Pored toga stoji poklon i traka za zamatanje.
© s_karau – stock.adobe.com

Pregled sadržaja na ovoj stranici

  • Individualizirana božićna čestitka nešto je vrlo posebno. Postoji samo jedna takva na cijelom svijetu! 
  • Ne morate biti posebno vješti s rukotvorinama da biste sami izradili lijepu čestitku.
  • Čak i uz jednostavne ideje možete postići sjajne rezultate.
  • Evo četiri jednostavne i kreativne ideje za božićne čestitke. Sve potrebne materijale vjerojatno već imate u svojoj ladici. 
Ideja za božićne rukotvorine

Poklon i ukras u jednom

Komad bijelog papira s crvenim papirom ispod njega. Posvuda se mogu vidjeti božićni ukrasi.
© juliasudnitskaya – stock.adobe.com Prazan list papira? Može se brzo i jednostavno pretvoriti u kreativnu božićnu čestitku dizajniranu s ljubavlju.

Originalna božićna čestitka nije dobra ideja samo zato što je to personalizirani poklon, nego i zato što je to popularan ukras tijekom božićne sezone. Zato su naši najmiliji sretni kada za njih izradimo posebno kreativne božićne čestitke. Uz nekoliko trikova i dobre upute možete u trenu jednostavno izraditi vlastite elegantne božićne čestitke. 

Što vam je potrebno

Izrada lijepih i originalnih božićnih čestitki lakša je nego što mislite i nije rezervirana samo za vrlo vješte hobiste. S pravim uputama brzo ćete izraditi individualizirane božićne čestitke. Objasnit ćemo vam korak po korak kako izraditi kreativno dizajnirane čestitke – čak i ako imate malo iskustva s ovakvim projektima. Za to vam ne treba puno materijala. Za čestitke vam je potreban karton u boji, ljepilo u sticku ili tekuće ljepilo i olovke. Krenimo u izradu unikatnih božićnih čestitki!


1. Božićna čestitka s božićnim drvcem od konfeta 

Djeca također mogu pomoći uz ove jednostavne upute. Kako nacrtati božićno drvce? Za čestitku s božićnim drvcem potreban vam je već izrezani ili veći komad kartona svijetlih boja, ljepilo, konfete ili šljokice u boji i flomaster.

1

1. korak

Ako imate veći komad kartona, počnite s izrezivanjem čestitke. Ako čestitku želite poslati poštom, obratite pažnju na njezine dimenzije. Dimenzije obične razglednice iznose 10,5 x 14,8 cm (DIN A6). 

2

2. korak

Ljepilom u sticku ili tankim slojem tekućeg ljepila „iscrtajte” božićno drvce s prednje strane čestitke. Zatim po ljepljivoj površini možete posipati konfete ili šljokice u željenoj boji (zlatnoj, srebrnoj ili šarenoj). Potom pažljivo pritisnite konfete ili šljokice i ostavite da se čestitka osuši. 

3

3. korak

Motiv zatim možete dotjerati prema svom ukusu dodavanjem detalja na sliku. Na primjer, možete upotrijebiti flomaster za crtanje debla ili poklona koji leže ispod drvca. Nakon toga je vaša individualizirana božićna čestitka s božićnim drvcem gotova!


2. Božićna čestitka sa zvijezdom od ubrusa

Crvena i zelena boje su božićne sezone. Često nam ostane nekoliko ubrusa u ovim bojama od prošle sezone, možda čak i sa sjajnim božićnim uzorcima. Pokazat ćemo vam kako u tren oka pretvoriti ubruse ili čak stari papirnati ručnik u kreativnu božićnu čestitku. Evo postupka:

1

1. korak

Da biste izradili ovu jednostavnu božićnu čestitku, prvo je izrežite od kartona. Ovdje također obratite pažnju na željene dimenzije – ako čestitku šaljete poštom, neka bude dimenzija 10,5 x 14,8 cm.

2

2. korak

Od ubrusa ili papirnatog ručnika izrežite zvijezdu koja će stati u sredinu prednje strane čestitke. Ako ne želite sami crtati zvijezdu, možete ispisati predložak. Ako imate kalup za kekse u tom obliku, možete ga također upotrijebiti kao predložak.

3

3. korak

Sada zalijepite izrezanu zvijezdu na prednju stranu božićne čestitke. Za motive sa ubrusa bolje funkcionira ljepilo u sticku, a tekuće ljepilo možete upotrijebiti za motive od tkanine.  


3. Božićna čestitka s kuglicom od papira za zamatanje

Za Božić rijetko potrošimo sav papir za zamatanje. Većinom ostanu mali komadi koji nisu dovoljno veliki za zamatanje poklona. To ne znači da morate baciti preostali papir! On može odlično poslužiti kao ukras za božićne čestitke. Tako dobivamo lijepe, održive i nadasve jeftine božićne čestitke. Postupak je sasvim jednostavan:

1

1. korak

I za ovu božićnu čestitku prvo izrežite čestitku od bijelog kartona. Obratite pažnju na željene dimenzije – ako čestitku šaljete poštom, neka bude dimenzija 10,5 x 14,8 centimetara.

2

2. korak

Uzet ćemo božićnu kuglicu za primjer božićne čestitke. Za nju možete izrezati okrugli oblik od papira za zamatanje. Za to je prikladan promjer od oko sedam centimetara – ili možete napraviti nekoliko kuglica manjeg promjera. 

3

3. korak

3. korak: zalijepite kuglicu na donju polovicu prednje strane božićne čestitke. Sada flomasterom povucite crtu od gornjeg ruba do kuglice.

Alternativa: motiv svijeće

Božićnu čestitku sa svijećom kao motivom također je lako izraditi od papira za zamatanje: umjesto kuglice izrežite duguljasti pravokutnik (oko 10 x 4 centimetra) i zalijepite ga uzdužno na sredinu donjeg ruba prednje strane božićne čestitke. Zatim flomasterom možete skicirati fitilj i plamen na vrhu. Ako uživate u izradi, i ovdje umjesto jedne svijeće možete postaviti nekoliko svijeća različite visine i širine jednu do druge! Motiv za poklon je spreman. Od ostataka papira za zamatanje možete napraviti bezbroj drugih motiva. Pustite mašti na volju!